Antena Căutare

Salată de gnocchi cu ierburi aromatice, emmental, alune caju, baby spanac și bacon caramelizat

Ingrediente

  • 500 gr cartofi albi medii
  • 5-6 frunze de busuioc
  • 1 mână de rucola
  • 1 ou
  • 150 gr făină
  • 100 gr făină pentru modelat
  • 2 linguri sare fină
  • 200 gr bacon
  • 100 gr zahăr
  • 100 ml smântână dulce
  • 50 ml apă
  • 50 gr unt
  • 200 gr brânză Emmental
  • 300 gr baby spanac
  • 200 gr alune caju crude
  • 10 ml oțet de vin roșu
  • 10 ml ulei de măsline
  • 2 linguri muștar dijon
  • 100 ml iaurt 10% grăsime
  • 1 praf turmeric
  • 1 castravete fabio

Mod de preparare

Cartofii cu coajă, se spală şi se pun la fiert în apă cu sare apoi se scot într-un bol cu apă și gheaţă și se lasă la răcit. Când sunt ușor călduţi, se curăță de coajă şi se sfărâma bine, apoi se adaugă oul şi 150 gr din cantitatea de făină. Se toacă mărunt busuiocul şi rucola şi se adaugă în compoziţie împreună cu praful de turmeric.

Se omogenizează bine aluatul, se împarte în 4-5 bucăţi egale şi se modelează şnururi cu grosimea de aproximativ 1 cm, pe masa presărată cu făină.

Se taie gnocchi la dimensiunea potrivită, se modelează în formă sferică şi se apasă fiecare bucată cu furculiţa prin mişcare de rostogolire. Se lasă 10-15 minute pe masă, să se usuce puţin, apoi se fierb în apă clocotită până se ridică la suprafaţă.

Baconul se taie julien, se rumeneşte puţin în unt şi apoi se pune deoparte.

Într-o cratiţă, pe foc mediu, se adaugă apă şi zahărul şi se lasă amestecul să fiarbă până se topeşte zahărul. Se lasă să fiarbă până se caramelizează apoi se adaugă 25 gr de unt şi baconul şi se amestecă rapid. Când untul s-a topit se adaugă smântână dulce şi se amestecă până se omogenizează complet şi se mai lasă pe foc maxim 1 min amestecând continuu. Caramelul astfel obţinut se transferă într-un bol şi se pune deoparte.

Alunele caju se rumenesc câteva minute într-o tigaie încinsă apoi se mărunţesc într-un şerveţel curat cu sucitorul de lemn.

Frunzele de baby spanac se spală şi se lasă deoparte.

Castravetele se curată de coajă şi apoi se taie felii pe lungime cu ajutorul curățătorului şi se pune deoparte.

Brânză Emmental se da pe răzătoarea mare.

Se prepară un dressing din oţet de vin roşu, muştar dijon, iaurt, sare şi ulei de măsline.

Toate ingredientele obţinute, în afară de brânza rasă, se amestecă într-un bol mare, lăsând deoparte câteva frunze de baby spanac, bacon, alune caju întregi şi o lingură de dressing, pentru decor.

Salata se aşază în farfurie în formă cilindrică, se apasă uşor şi se presară brânză rasă deasupra apoi se scoate forma şi pe marginea salatei se lipeşte fâşia de castravete de jur împrejur.

Tochitură de porc... Pulpă de curcan confiată cu salată de gulii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x