Antena Căutare

Salată de vară cu pere caramelizate, brânzeturi asortate și dressing fructat. O combinație de ingrediente ce te cucerește instant!

Dintr-un mix de salate verzi, cu brânzeturi asortate și pere caramelizate într-un sos de fructe, delicios, vom avea o nebunie de salată de care nu ne vom sătura niciodată - Salată de vară cu pere caramelizate, brânzeturi asortate și dressing fructat.

Salată de vară cu pere caramelizate, brânzeturi asortate și dressing fructat

Este o rețetă din bucătăria lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, care ne încântă zi de zi cu ideile lui de preparate delicioase și interesant combinate.

Ingrediente pentru Rețeta Salată de vară cu pere caramelizate, brânzeturi asortate și dressing fructat:


  • salată verde, valeriană și rucola
  • 3-4 pere
  • 300 gr zmeură și cireșe
  • 400 gr brânză gorgonzola și brânză brie
  • 1 cub de unt
  • 200 gr zahăr brun
  • 50 gr alune caju
  • 1 sfeclă roșie, fiartă
Articolul continuă după reclamă

Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Salată de vară cu pere caramelizate, brânzeturi asortate și dressing fructat

Se pun cireșele cu zmeura la fiert împreună cu 150 gr zahăr brun și se lasă până se pătrund bine, se trec prin blender, apoi prin sită și se formează o reducție delicioasă și aromată.

Perele se decojesc cu ajutorul curățătorului economic de legume.

Zahărul brun se caramelizează, se stinge cu puțină apă și se adaugă puțin unt și un praf de sare. Se adaugă și o felie de sfeclă roșie pentru un plus de culoare, apoi reducția de zmeură și cireșe dar și o lingură de oțet. Se lasă să fiarbă 2-3 minute.

Perele se scufundă în acest sirop caramel și se lasă până se pătrund și se colorează frumos.

Citește și: Rețetă simplă, dar delicioasă de salată verde cu creveți și sos de iaurt

Într-o salatieră se așază frunzele de salată, apoi bucăți de brânză, felii de sfeclă, perele și feliile de prosciutto, rulate.

Se presară caju și cu o pensulă, se stropesc ingredientele cu dressingul în care s-au ținut perele.

Este o salată de vară foarte gustoasă și aromată, cu gust dulce-sărat și fructat.

Pentru detalii și sfaturi de la Vlăduț, accesați materialul video, din cadrul îndrăgitului matinal Neatza cu Răzvan și Dani:

Mini tarte aperitiv cu sfeclă roșie și cremă de brânză... Ciorbă de ciuperci pleurotus sau Ciorbă falsă de burtă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 22 noiembrie 2024. Mihai Găinușă și Oana Paraschiv luptă pentru visul lui Tudor de a ajunge un mare pianist Vineri, 22.11.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x