Este o combinație interesantă între vinete coapte, ardei copți și câteva ingrediente conservate: roșii, capere și ghebe.
Ce ne trebuie pentru Salată de vinete cu parfum de toamnă - rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani:
- 4-5 vinete mari
- 100 gr roșii deshidratate, în ulei de măsline
- 3-4 ardei capia
- 100 gr ghebe murate
- 50 gr capere
- 50 gr miez de nucă
- sare și piper
- pătrunjel verde, din belșug
- pâine prăjită
- brânză sărată, struguri
Cum procedăm pentru a prepara Salată de vinete cu parfum de toamnă - rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan şi Dani?
Mai întâi coacem vinetele, le curățăm, le scurgem bine și le tocăm mărunt, ca și pentru clasica salată de vinete.
Coacem și ardeii capia, îi curățăm și îi tocăm în bucăți mai mari, sau în fâșii.
Tocăm mărunt și roșiile deshidratate, dar și nucile și ghebele murate.
Citește și: Rețeta Salată de vinete cu dovlecei și ardei copți
Salată de vinete cu iaurt și usturoi. Rețetă de vinete din bucătăria turcească
Amestecăm toate aceste ingrediente și potrivim cremozitatea salatei de vinete cu ulei de măsline, din cel în care au stat roșiile deshidratate.
La final, adăugăm pătrunjel verde tocat mărunt și asezonăm gustul salatei de vinete cu sare și piper.
Servim delicioasa salată de vinete cu parfum de toamnă pe felii de pâine prăjite, cu brânză sărată, iar dacă mai adăugăm alături și câteva boabe de struguri, chiar avem o rețetă de toamnă bogată.
Spor și poftă bună!
Abia așteptăm ”să savurăm” mai multe rețete și idei culinare, din data de 7 septembrie când începe cel de-al optulea sezon Chefi la cuțite, ce se va difuza în fiecare seară de luni până miercuri, de la ora 20.30, la Antena 1.
Rețetă perfectă de zacuscă din bucătăria lui Vlăduț - Zacuscă premium... Rețeta Tort duo cu ciocolată și zmeură. Tort simplu și rapid, fără coacere...