Ingrediente:
- 1 kg fasole verde păstăi fine și lungi
- 400 gr roșii cherry mici
- 400 gr năut fiert conservă
- 300 gr măsline negre fără sâmburi
- 100 gr parmezan
- 300 gr ceapă roșie
- 50 gr usturoi
- 100 ml ulei de măsline extra virgin
- 2 lămâi
- 50 ml reducție de balsamic
- 15 gr busuioc uscat
- 10 gr oregano uscat
- sare
- piper proaspăt râșnit
- 1 kg gheață
Mod de preparare:
Se pune apa cu sare la fiert, apoi se fierbe fasolea al dente. Se scoate și se pune în apă cu gheață ca să își păstreze culoarea vie.
Fasolea fiartă se amestecă cu jumătăți de roșii cherry, boabele de năut, ceapa tăiată julienne, usturoiul tocat mărunt, măslinele negre, ulei de măsline, zeama de lămâie, busuioc , oregano, sare și piper.
Se montează totul cu ajutorul unui inel, se trag cercuri cu reducție de balsamic, se ornează cu bobițe de năut, jumătăți de roșii cherry, scalii de parmezan.
Se servește cu multă poftă!