- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Sanda Marin vă propune pentru astăzi o rețetădeosebită , una pe care nu aveți cum să nu o reluați, după ce ați încercat-o o dată! De ce? Toți prietenii voștri vor mai vrea o porție de SALATĂ DE VINETE!
INGREDIENTE
8 vinete medii
2 cepe mici galbene sau roşii
160 ml ulei, preferabil de floarea soarelui
frunze de pătrunjel pentru décor
roşii – de folosit la decorarea salatei
sare, piper negru
MOD DE PREPARARE
Vinetele se spală şi se şterg de apă cu un prosop din bumbac. Se pun apoi la copt. Pentru copt puteţi să folosiţi fie o tablă subţire de fier pusă direct pe ochiul de la aragaz, fie la cuptor. La cuptor se pun într-o tavă şi se coc în aproximativ 1 oră şi 25 minute, la o temperatura de 150 grade. După primele 30-35 minute, se deschide cuptorul şi se întorc pe cealaltă parte.
ATENŢIE : Să nu uitaţi să le înţepaţi cu o furculiţă înainte de a le pune la cuptor.
În caz contrar veţi avea de spălat cuptorul. E o greșeală pe care o fac toate gopodinele, să omită acest detaliu!
Sursă: Sanda Marin, Carte de bucate, Ediția revizuită
Photo Credits: easyturkishrecipes.com
Chef Florin Dumitrescu își înfruntă fobiile la „Chefi la cuțite”: „Nu de puține ori am fost atât de șocat încât am fugit... Toate GOSPODINELE fac GREŞEALA ASTA! Cum trebuie PREPARATĂ, de fapt, fasolea...