Ingrediente
- 4 păstrăvi mărişori, evisceraţi şi curăţaţi
- 2 l apă plată
- 6 roşii
- 6 ardei kapia, roşu
- 2 buc. lămâie
- pătrunjel verde
- sare
- piper boabe
- piper negru măcinat
- 4 cepe albe mari
- 4 căpățâni de usturoi
- 2 legături usturoi verde
- foi de dafin
- boabe de muştar
- 1 ardei iute
- 1 kg făină de mălai
- 1 pungă de gheaţă
Mod de preparare
Punem o oală pe foc cu 1 litru de apă pentru saramură, în care adăugăm 50-60 g sare, 2-3 foi de dafin, boabe de muştar, boabe de piper negru, pătrunjel verde şi lujeri verzi de usturoi.
Le lăsăm se fiarbă.
Într-o tigaie gril punem legumele la prăjit: ardeii capia, ceapa albă, roşiile, usturoiul și ardeiul iute.
Cât timp se prăjesc legumele, curăţăm peştele şi îl filetăm frumos să obţinem câte 2 file-uri mari din fiecare.
Decojim legumele, atât roşiile cât şi ardeii şi le tăiem fideluță.
Punem apă cu sare la fiert, pentru mămăliguță, iar când începe să fiarbă, adăugăm treptat mălaiul și amestecăm până se obține consistența dorită, apoi o răsturnăm în boluri.
Prăjim fileul de pește, mai întâi pe partea cu piele, până se rumeneşte, apoi îl rumenim și pe cealaltă parte.
După ce toate ingredientele sunt preparate, se așază într-un vas de sticlă un rând de legume taite, un rând de pește şi tot aşa până le terminăm, apoi punem saramură fiebinte până le acoperă şi acoperim vasul cu un prosop. Preparăm mămăliga şi o punem într-o tavă pătrată pe care o așezăm pe gheaţă să se răcească şi o tăiam în felii de jumătate de centimetru grosime, pe lungimea tăvii.
Dintr-un ardei copt, usturoi pisat şi roşie coaptă, cu puțin ulei, sare şi piper preparăm un sos cu ajutorul blenderului.
Aşezăm pe o farfurie dreptunghiulară un pat din legumele cu saramură, apoi 2 bucăţi din fileul de pește, iar alături 3 bucăți de mămăligă și sosul într-o farfurie mică.
Recomandarea zilei! Tagliatelle cu somon afumat, o reţetă DELICIOASĂ cu numai patru ingrediente... Găluște austriece din cartofi, umplute cu jumări și garnitură de salată orientală...