Ingrediente
- Pentru aluat:
- 2 ouă
- 2 linguri zahăr
- 2 plicuri zahăr vanilat
- 250 gr făină
- 150 ml lapte
- 30 ml ulei
- 1 vârf cuțit sare
- 1 plic drojdie uscată(7 gr)
- Pentru sirop:
- 400 ml apă
- 100 gr zahăr
- 2 lingurițe esență de rom
- Pentru umplut:
- 250 gr frișcă bătută
- Pentru ornat:
- 300 gr dulceață
Mod de preparare
Încălziți laptele si diluați în el, zahărul și drojdia uscată.
Cerneți făina într-un vas, adăugați un praf de sare, apoi laptele cald și uleiul, și încorporați pe rând ouăle.
Luați cu lingura din aluat și puneți în formele unse, cat să le umpleți 3/4, apoi lasați aluatul la crescut 15 minute, după care coaceți savarinele la 180 de grade pentru 30-35 de minute, sau până trec testul scobitorii.
Pentru sirop, se fierbe apa cu zahărul și se adaugă esența.
Lăsați siropul să se răcească definitiv și scufundați în el, savarinele răcite, pentru 30 de secunde.
Decupați un căpăcel de la savarine, din partea de jos și cu ajutorul unui posh, formați rotocoale de frișcă, acoperiți cu căpăcelul decupat și ungeți-le cu dulceață.
Mai ornați-le cu puțină frișcă și dați-le la frigider, că sunt foarte bune reci.
Spor si pofta buna!
Prăjitura "Mangonita" e gata în zece minute, fără coacere! Ai nevoie de patru ingrediente pentru ea...