Ingrediente
- 150 de ml ulei de măsline
- 1 lămâie
- 150 g unt
- 50 g ceapă
- 30 g usturoi
- 30 g cimbrișor
- 200 g castane coapte, tăiate
- 250 ml lapte
- 15 ml oțet balsamic
- 70 g pancetta feliată
- 1 măr
- 10 ml sirop de arțar
- frunze de valeriana microgreens
- 8 bucăți scoici saint-jacques, curățate
Mod de preparare
Pentru sosul de castane, topim untul, adăugăm ceapa tăiată mărunt, usturoiul, cimbrişorul și le prăjim până când ceapa devine transparentă.
Adăugăm castanele tăiate mărunt, oţetul balsamic şi laptele şi aducem amestecul la punctul de fierbere, apoi stingem focul și trecem prin blender amestecul.
Pancetta o tăiem în felii subţiri şi o acoperim cu hîrtie pergament, apoi o dăm la rolă pentru 5 minute până se devine aurie.
Intr-o tigaie încingem puțin ulei de măsline, apoi adăugăm scoicele şi le prăjim pe ambele părţi pentru 30 de secunde.
Stingem focul şi adăugăm untul, iar scoicele le transferăm pe o hârtie pergament şi le stropim cu zeamă de lămâie.
Intr-o farfurie adâncă aranjăm sosul, iar deasupra punem scoicile, merele tăiate pai, pancetta şi stropim cu sirop de arţar.