Delicioasele clătite cu brânză, cunoscute ca „brâzoaice” nu sunt atât de greu de preparat. Iar gustul lor e unic, deși rețeta poate fi pusă în practică de orice gospodină.
Site-ul ea.md a făcut publică rețeta de brânzoiace a unei tinere din orașul rus Rostov pe Don, o fată pasionată de mâncare sănătoasă.
„Vă împărtășesc rețeta mea de brânzoaice, de care mă bucur de mult timp.
Am decis să gătesc din start din 1,5 kg de brănză de vaci de cca 5% grăsime, iar pentru toată această masă am folosit doar 3 ouă, 95 de gr. de făină de orez și înlocuitor de zahăr (puteți folosi zahăr) după gust.
Am amestecat masa am format bile din acest aluat, am încălzit bine tigaia, apoi am micșorat focul la minim și voilà. Le-am prăjit ca de obicei, fără grăsime, pe o tigaie antiaderentă, pe care am pus capacul.
Clătitele ies foarte delicioase, fine, moi și se topesc în gură.
Cel mai interesant este că e greu să te oprești din mâncat. Apropiații mei spun că sunt cele mai bune clătite din câte au încercat”, a scris fata pasionată de gătit.