Brânză dulce și stafide, nuci și cacao, stafide și rahat. Sunt cele mai delicioase combinații de ingrediente folosite în prepararea cozonacilor, iar pentru că nu există Sărbători fără aceste preparate tradiționale, www.a1.ro îți propune să gătești de Sărbători cozonaci pufoși, ce-ți vor delecta simțurile.
Ingredinte necesare pentru prepararea aluatului: un kilogram de făină, 50 de grame de drojdie, 250 de grame de zahăr, 500 de mililitri de lapte de 3,5% grăsime, 200 de grame de grăsime, ulei şi unt topit, cinci gălbenuşuri, o linguriţă rasă de sare, arome – coajă rasă de lămâie, portocală, esenţă de rom, vanilie.
Ingredinte necesare pentru umplutură: cremă de mac, din mac măcinat, fiert în lapte cu zahăr şi vanilie, rahat, nucă.
Mod de preparare cozonac pufos: Într-un castron mai mare se cerne făina, de preferat de două ori, deoarece aşa iese mai pufoasă. Apoi se încălzeşte laptele, în care se dizolvă zahărul şi vanilia. Maiaua se face din drojdie cu puţină făină şi câteva linguri din laptele preparat deja, care nu trebuie să fie fierbinte, se adaugă rahatul şi nuca şi se lasă la un loc cald timp de 15 minute ca să crească.
Galbenuşurile de ou se frecă cu sare, coaja de lămâie şi portocală. Se adaugă maiaua împreună cu restul de lapte călduţ. Întreaga compozoţie se freamătă până când devine un conţinut omogen. Pe măsură ce aluatul se leagă, se adaugă şi grăsimea, uneliul sau untul care a fost topit în prealabil. După ce aţi frământat preţ de 30 de minute întregul conţinut, se lasă aluatul la crescut, într-un loc cald şi ferit de curent timp de o oră şi jumătate.
Află mai multe detalii despre prepararea acestor bucate tradiționale, aici.
Prăjitura „Bananiata” te va da gata! Ai nevoie de doar trei ingrediente! O poate face oricine și e gata imediat!... Fie burta cât de plină, noi am mai băga o PIFTIE! Rețeta de „RĂCITURI”/ „PIFTIE DE PORC” a Sandei Marin, doamna bucătări...