Ingrediente
3 ouă mari
400 g iaurt
100 g zahăr
450-500 g făină
esență de lămâie sau vanilie
un praf de sare
10 g praf de copt
ulei pentru prajit
zahar cu aroma de vanilie pentru pudrat
Mod de preparare
Se bat ouăle bine cu un praf de sare, apoi cu zahărul până devin spumoase.
Se adaugă iaurtul, esența, apoi făina amestecată cu praful de copt.
Aluatul obținut trebuie să fie mult mai gros decât cel de clătite și se lasă la odihnit 10-15 minute.
Se pune uleiul la încins, apoi se introduce forma de gogoși în el, se lasă să se încingă bine, se introduce în aluat și imediat, înapoi în uleiul încins.
Aluatul va cădea liber de pe forma de gogoși, iar dacă se întâmplă să se mai lipească, se desface lejer cu vârful unui cuțit.
Gogoșile se rumenesc pe ambele părți, apoi se scot pe prosoape absorbante.
Se servesc pudrate cu zahăr, alături de un iaurt bun, sau un ceai.