- Marele Premiu de Formula 1™ al Braziliei e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 1 - 3 noiembrie 2024!
- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite începe din 17 noiembrie, numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
Cu vișine proaspete, cu vișine din compot, sau chiar cu vișine congelate, putem pregăti un desert simplu și delicios: Ștrudel cu vișine.
Rețeta Ștrudel cu vișine - Ingrediente
- Pentru aluatul de ștrudel:
- 300 gr făină
- 125 ml apă călduță
- 3 linguri ulei
- 1 praf sare
- 1 lingură zahăr
- Pentru umplutură:
- 750 gr vișine fără sâmburi
- 100 gr zahăr
- 1 lingură amidon
- 1 linguriță extract de vanilie
- zahăr pudră, pentru decor
Rețeta Ștrudel cu vișine - Mod de preparare
Se pregătesc mai întâi vișinele care se amestecă cu zahărul și se lasă la odihnit, la rece, aproximativ 30 de minute, pentru a-și lăsa siropul.
Pentru aluatul de ștrudel, se amestecă făina cu sarea și cu zahărul, apoi se toarnă câte puțină apă și puțin ulei și se amestecă până se obține un aluat nu foarte ferm, dar elastic, adică bun de întins. Aluatul se împarte în două și se lasă la odihnit 20-30 de minute, acoperit cu folie alimentară.
Puteți opta pentru un aluat foietaj ca la Rețeta Ștrudel cu caise!
După ce s-au odihnit ingredientele se asamblează și se coc delicioasele ștrudele cu vișine.
Se amestecă vișinele cu amidonul și cu extractul de vanilie. Se pune amidon în funcție de cât sirop se formează.
Se întind foile de aluat în forme dreptunghiulare de 2-3 mm grosime, iar peste ele se întinde compoziția de vișine și se rulează.
Se așază rulourile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coc la 180 de grade, pentru 30-35 de minute, nu înainte de a preîncălzi cuptorul.
Delicioasele ștrudele cu vișine se lasă la răcit, se pudrează cu zahăr și se servesc alături de cei dragi.
Vedeți și Rețeta de vișine la borcan pentru prăjituri!
Cea mai simplă, dar și gustoasă rețetă cu vinete! Vinete cu usturoi și verdeață, la cuptor.... Desertul de senzație al verii! Ruladă din foaie de bezea cu zmeură și sos de afine...