Cartofii combinați cu brânză sunt de departe printre preferințele românilor, indiferent de modul lor de preparare, iar acest sufleu de cartofi cu brânzeturi asortate este pur și simplu delicios și satisface orice pofticios.
Ingrediente
- 500 g cartofi albi
- 100 g brânză telemea
- 100 g brânză proaspătă
- 50 g parmezan
- 50 g cașcaval afumat
- 100 g unt
- 200 ml lapte
- 5 ouă
- piper
- frunze de busuioc
- verdeață: mărar, pătrunjel
Mod de preparare
Cartofii bine spălați se fier în coajă, apoi se curăță și se pasează ca pentru piure, amestecați cu unt și diluați cu lapte fierbinte.
Se adaugă brânzeturile date pe răzătoare, după caz, 3 gălbenușuri, frunze rupte de busuioc și verdeața tocată și se omogenizează compoziția.
Se bat spumă 3 albușuri cu un praf de sare și se încorporează ușor în compoziția de cartofi cu brânzeturi.
Se unge o formă termorezistentă cu puțin unt și se transferă în ea compoziția acestui sufleu de cartofi cu brânzeturi asortate.
Deasupra se sparg 2 ouă și se dă preparatul la cuptor pentru 15-20 de minute, la foc mediu, sau până când se rumenește, iar ouăle sunt preparate.
Se servește atât cald cât și rece, simplu cu legume proaspete, sau ca și garnitură la orice friptură.