Cu gust dulce-acrișor, dar și picant, este un adevărat răsfăț culinar, într-o zi de toamnă răcoroasă, această Supă cremă de sfeclă roșie cu hrean!
Tot din categoria rețetelor de toamnă, aromate și frumos colorate, nu ezitați să încercați această Supă cremă de dovleac, sau această Supă cremă de praz.
Ingrediente pentru Supă cremă de sfeclă roșie cu hrean
- 750 g sfeclă roșie
- 1 l apă
- 2 cartofi
- 2 rondele de hrean
- 1 ceapă
- 2 linguri pastă de roșii
- sare
- piper
- 200 ml smântână de gătit
- 30 ml ulei de măsline
Mod de preparare Supă cremă de sfeclă roșie cu hrean
Curățăm sfecla și cartoful, le clătim bine, le tăiem în cuburi și le punem la fiert în apă cu sare.
Ceapa o tocăm solzișori și o călim bine în uleiul de măsline, apoi adăugăm pasta de roșii și hreanul ras și mai lăsăm sosul 5-6 minute să fiarbă.
Scurgem sfecla și cartoful când sunt fierte, le adăugăm peste ceapa călită și le trecem prin blender până obținem un piure omogen, pe care îl mai diluăm cu supă și îl trecem prin sită.
Adăugăm smântâna, sare și piper după gust și mai fierbem supa cremă de sfeclă roșie cu hrean pentru 2-3 clocote.
O servim decorată cu smântână, cubulețe de sfeclă fiartă și mărar sau pătrunjel, la alegere.