Ingrediente
- 4 litri apa
- 1 litru moare de varza(zeama de varza)
- 500/1kg varza murata
- 300 g kaizer sau costita afumata
- 200 g carnati afumati
- 2 morcovi
- 1 leg patrunjel
- 1 leg marar
- 2 cepe mari
- 1 capatana usturoi
- 2/3 foi dafin
- 1 crenguta cimbru
- 200 ml ulei
- 4 lingurite boia dulce(paprika dulce)
- sare, piper
- 1 lingurita chimen
- 3 linguri faina
- 300 ml smantana
Mod de preparare
In 4 litri de apa cu jumatate din cantitatea de moare,se pune la fiert kaizerul/coasta afumata cu putina sare si foaie de dafin si cand incepe sa fiarba se adauga si carnatii taiati rondele.
Varza acra se spala in apa rece pentru desarare, se toaca marunt si se pune si ea la fiert.
Morcovul si cozile de patrunjel se taie marunt, la fel si ceapa se toaca marunt.
Se pun la calit morcovii si patrunjelul, iar cand se patrund usor, se adauga ceapa si usturoiul pisat, dupa care le adaugam peste ingredientele din vasul de pe foc.
Spre final, punem la incins putin ulei in care adaugam treptat, faina, boiaua de ardei dulce si chimenul pisat, picurand si cate putina supa din oala.
Compozitia obtinuta, o turnam in oala si potrivim gustul de sare si piper.
Dupa stingerea focului, adaugam niste patrunjel, crenguta de cimbru si un pic de marar plus smantana.
Mâncare de conopidă cu pui... Spaghete negre cu fructe de mare...