Toamna îți oferă o mulțime de daruri bogate în vitamine, de care ar fi păcat să nu profiți.
Torador este o supă rece, extrem de populară în Bulgaria și Macedonia. Supa se prepară din lapte acru sau chefir, castraveți proaspeți, usturoi și multă verdeață.
Ingrediente:
2 castraveți,
400 ml e chefir,
sare,
piper după gust,
2 căței de usturoi,
5-6 nuci,
100 ml de apă,
pătrunjel și mprar
Mod de preparare:
1. Spală castraveții și dă-i prin răzătoare.
2. Curăță usturoiul și rade-l.
3. Spală mărarul și lasă-l să se usuce, apoi taie-l mărunt.
4. Adună toate ingredientele de mai sus într-o farfurie și presară sare și piper.
5. Curăță nucile și mărunțește-le.
6. Adaugă deasupra ingredientelor un amestec de apă și chefir. Apoi presară nucile
7. Decorează supa cu frunze de pătrunjel sau oricare alt tip de verdeață.
Sursă: ea.md