Tarta simplă de vară cu brânză și dovlecel este perfectă pentru a fi servită atât calda, la mic dejun, cât și rece, în pauza de masă de la serviciu. Este o tartă pe cât de simplă, pe atât de gustoasă și sățioasă.
Ingrediente
- 250 g pulpă de dovlecel
- 1 ceapă
- 300 g brânză proaspătă, de vaci
- 400 g aluat de foietaj
- sare
- piper
- boia de ardei
- câteva frunze de busuioc
- 3 ouă
- 3 linguri griş
- mărar verde
Mod de preparare
Dovlecelul și ceapa, curățate, se dau pe răzătoare și se scurg bine de zeamă, apoi se amestecă cu brânza, mărarul tocat, frunzele de busuioc rupte, ouăle și grișul și se potrivește gustul compoziției cu sare, piper și boia de ardei.
Se așază în forma de tartă foaia de aluat, îmbrăcând și pereții, apoi se pune compoziția de brânză și dovlecel bine omogenizată și se nivelează uniform.
Se coace la 180 de grade, pentru 35-40 de minute, sau până se rumenește
Tarta simplă de vară cu brânză și dovlecel se servește atât caldă cât și rece, cu ketchupul preferat, sau cu legume proaspete.