Tocană de legume. Top 3 cele mai gustoase rețete de tocană de legume. Pregătește tocănițe delicioase în Postul Paștelui pentru toți cei dragi. Iată câteva rețete care te vor ajuta să îți ușurezi zilele de post.
Rețetă tocană de legume cu cartofi
Ingrediente tocană de legume cu cartofi
-4 cartofi mari
-2 ardei grași roșii
-200 g ciuperci
-3-4 roșii
-2 cepe
-2 vinete
-3 linguri ulei de măsline
-sare
-2-3 foi dafin
Mod de preparare tocană de legume cu cartofi
Începem prin a curăța și spăla toate legumele. Apoi trebuie să tai ardeii grași, morcovii și ceapa în felii subțiri. Cartofii, ciupercile, vinetele și roșiile trebuie tăiate cubulețe. Pune la înăbușit în ulei de măsline și puțină apă ardeiul gras și ceapa. Adaugă morcovii, vinetele, roșiile și ciupercile, lăsându-le să fiarbă la foc mic, până ce sunt bine pătrunse.
Pune cartofii curățați și tăiați cubulețe la fiert în apă cu puțină sare. Când sunt gata, scurge-i de apă și lasă-i la răcit. Într-o tavă mare de teflon trebuie să amesteci cartofii fierți cu legumele înăbușite, să adaugi mirodeniile și apoi să bagi tava la cuptor pentru 40-45 minute, la foc mic. Tocana se servește caldă sau rece, în funcție de preferințe.
Rețetă de tocană de legume cu ciuperci
Ingrediente tocană de legume cu ciuperci
-300 g ciuperci
-2 cepe
-3-4 căței de usturoi
-2-3 linguri ulei
-2-3 morcovi
-1 țelină
-200 ml supă de legume
-400 g cartofi
-2 ardei grași
-3-4 roșii sau 200g roșii decojite în suc de roșii
-1 legătură pătrunjel verde
-sare
-piper
-10-15 boabe de piper
Mod de preparare tocană de legume cu ciuperci
Toate legumele trebuie curățate și spălate. Toacă usturoiul fin și călește-l în ulei încins. Adaugă imediat ciupercile tăiate felii. Trebuie să amesteci continuu cât timp se înăbușă puțin. Apoi se adaugă cepele, morcovii şi ţelina, toate tăiate mărunt. Stinge cu supă de legume și fierbe pentru încă 15 minute. Adaugă cartofii tăiați felii, boabele de piper, un praf de sare și apă cât să acopere legumele.
Pune apoi un capac și fierbe totul la foc mic pentru 30 minute. La sfârșit trebuie să adaugi ardeii grași și roșiile tăiate cubulețe. Se potrivește la gust cu piper și sare și lasă pe foc doar cât să scadă sosul. Adaugă și pătrunjel verde.
Rețetă de tocană de legume cu orez
Ingrediente tocană de legume cu orez
-400 ml ulei
-750 g ceapa
-600 g morcov
-800 g ardei gras sau capia
-2-3 ardei iuți
-2 kg roșii sau 500 ml bulion de roșii
-250 g orez
-sare, piper
-2 frunze de dafin
-o legătură mare de pătrunjel verde
Mod de preparare tocană de legume cu orez
Mai întâi spălați și curățați toate legumele. Tocați ardeii și ceapa, iar morcovii dați-i pe răzătoarea mare, iar roșiile trebuie date prin mașina de tocat, blender sau robot de bucătărie. Încălziți uleiul într-o cratiță mare unde căliți ceapa cu puțină sare, la foc mic, până se înmoaie. Sarea scoate apa din ceapă și ajută să nu se ardă.
Adăugați morcovul ras și căliți până ce începe să se înmoaie. Apoi se adaugă ardeii grași și cei iuți fără semințe. Este important ca, în primă fază să gătim bine legumele pentru că tocana nu va fierbe foarte mult după ce vom pune sucul de roșii. Adăugați roșiile făcute suc și orezul spălat în apă rece.
Dacă orezul nu este fiert iar tocana nu mai are lichid, adăugați apă călduță ,puțin câte puțin până este gata. La final, adăugați pătrunjelul tocat și amestecați. Tocana de legume e gata.
Sursă foto: retetefeldefel.ro, profimediaimages.ro