Este atât de gustoasă și consistentă că poate fi servită simplă, fără pâine, fără salată, poate doar cu 1-2 felii de brânză sărată.
Ce ne trebuie pentru rețeta Tocană de vinete cu gogoșari și carne de porc:
- 1 kg carne macră de porc
- puțină afumătură de porc
- 2-3 vinete mici
- 3-4 gogoșari
- 1 ceapă
- 200 g ghebe murate
- 7-8 căței de usturoi
- 250 g roșii cherry
- cimbru
- sare și piper
- 2 linguri ulei de floarea soarelui
Rețeta Tocană de vinete cu gogoșari și carne de porc- Mod de preparare
Se porționează carnea de porc, se condimentează cu sare și piper, se rumenește pe toate părțile, apoi se prepară înăbușit, la foc încet, într-un vas cu puțin ulei. Se adaugă și cățeii de usturoi cu coajă cu tot. Aceștia vor aromatiza plăcut bucățile de carne. Se mai adaugă și o crenguță de cimbru, pentru un plus de aromă.
Citește și: Rețeta Musaca de vinete cu suc de roșii și brânzeturi
Carnea de porc se prepară cam într-o oră și 30 de minute, timp în care se mai stropește cu apă fierbinte, din când în când, pentru a deveni fragedă. Se mai asezonează spre final cu sare și piper.
Separat, în alt vas, se călesc legumele tocate grosier, împreună cu puțină afumătură de porc. Se asezonează cu sare, piper și cimbru și se vor adăuga peste carnea deja preparată. Tot atunci, se adaugă și ghebele murate ce vor da un gust ușor acrișor tocanei de vinete cu gogoșari și carne de porc.
Citește și: Rețetă de vinete umplute, perfectă pentru masa de prânz
Este o mâncare de toamnă foarte gustoasă ce merită preparată acum când tarabele piețelor abundă de legume proaspete.
Spor și poftă bună!