Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30X Factor

Rețetă de vinete umplute, perfectă pentru masa de prânz

În plin sezon al vinetelor de grădină, cărnoase și gustoase, să profităm din plin de ele și să le preparăm în diverse moduri, de la aperitive, salate, tocănițe, chiar și umplute, ca în rețeta de față.

vinete umplute

Vinetele sunt delicioase așa umplute cu carne tocată și sos de roșii, ușor gratinate cu cașcaval și servite cu pâine prăjită!

Ingrediente pentru rețeta Vinete umplute:


  • 3 vinete mari
  • 2 cepe roșii
  • 2 căței de usturoi
  • 500 g carne de porc, tocată
  • sare
  • piper
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 200 g cașcaval
  • ulei de măsline
  • smântână pentru servit
  • pâine prăjită

Mod de preparare pentru rețeta Vinete umplute

Vinetele se taie în jumătăți, pe lungime, se scobesc de o parte din miez, se presară sare și ulei în interiorul lor și se dau la cuptor pentru 10 minute, la 200 de grade.

În puțin ulei încins se călește ceapa împreună cu usturoiul, tocate mărunt, apoi se adaugă miezul vinetelor tăiat cuburi mici. După ce toate sunt pătrunse, se adaugă carnea trecută prin mașina de tocat, de două ori. Se asezonează cu sare și piper, se amestecă bine pe foc, iar când carnea este preparată, se adaugă pasta de roșii și se mai lasă la foc pentru câteva minute.

Citește și: Rețeta Vinete umplute și servite cu sos de brânzeturi

Rețeta Musaca de vinete: Rețeta originală ca la mama acasă

Se rade 3/4 din cașcaval si se amestecă cu ingredientele de mai sus, se adaugă și pătrunjelul tocat, apoi se umplu vinetele cu acest amestec.

Se mai rade restul de cașcaval deasupra și se dau la cuptor pentru 15 minute.

Se lasă delicioasele vinete umplute să se tempereze și se servesc presărate cu felii de roșii și cu o lingură de smântână deasupra și cu pâine prăjită, tartinată cu usturoi.

Spor la preparat rețeta de vinete umplute și poftă bună la savurat!

Recomandari