Vinetele sunt delicioase așa umplute cu carne tocată și sos de roșii, ușor gratinate cu cașcaval și servite cu pâine prăjită!
Ingrediente pentru rețeta Vinete umplute:
- 3 vinete mari
- 2 cepe roșii
- 2 căței de usturoi
- 500 g carne de porc, tocată
- sare
- piper
- 2 linguri pastă de tomate
- 200 g cașcaval
- ulei de măsline
- smântână pentru servit
- pâine prăjită
Mod de preparare pentru rețeta Vinete umplute
Vinetele se taie în jumătăți, pe lungime, se scobesc de o parte din miez, se presară sare și ulei în interiorul lor și se dau la cuptor pentru 10 minute, la 200 de grade.
În puțin ulei încins se călește ceapa împreună cu usturoiul, tocate mărunt, apoi se adaugă miezul vinetelor tăiat cuburi mici. După ce toate sunt pătrunse, se adaugă carnea trecută prin mașina de tocat, de două ori. Se asezonează cu sare și piper, se amestecă bine pe foc, iar când carnea este preparată, se adaugă pasta de roșii și se mai lasă la foc pentru câteva minute.
Citește și: Rețeta Vinete umplute și servite cu sos de brânzeturi
Rețeta Musaca de vinete: Rețeta originală ca la mama acasă
Se rade 3/4 din cașcaval si se amestecă cu ingredientele de mai sus, se adaugă și pătrunjelul tocat, apoi se umplu vinetele cu acest amestec.
Se mai rade restul de cașcaval deasupra și se dau la cuptor pentru 15 minute.
Se lasă delicioasele vinete umplute să se tempereze și se servesc presărate cu felii de roșii și cu o lingură de smântână deasupra și cu pâine prăjită, tartinată cu usturoi.
Spor la preparat rețeta de vinete umplute și poftă bună la savurat!
Salată de legume cu brânzeturi și dressing fructat... Salată de sfeclă roșie cu mere și file de pește afumat...