Ingrediente
- 1 kg pipote de pui
- 1 kg ceapă roșie
- 4 ardei grași, roșii
- 1 kg suc de roșii
- 1 pliculeț foi de dafin
- sare
- piper
- delicat cu gust de găina
- Pentru mămăliguță:
- 400 g mălai fin
- 100 g unt gras
- ulei de floarea soarelui
- 1 l apă
- sare
Mod de preparare
Se spală pipotele, se scurg și se pun la prăjit în ulei.
Se toacă ceapa și ardeiul, apoi se adaugă peste pipotele deja pătrunse.
Se călesc împreună, până când ceapa devine sticloasă, apoi se adaugă sucul de roșii sau pasta de tomate și se lasă să fiarbă până când sosul scade ușor.
Se potrivește gustul cu sare și condimente.
Pentru mămăliguță se pune apă la fiert cu puțin ulei și sare, iar cînd începe să fiarbă se adaugă mălaiul în plăaie și se amestecă intens.
Când mălaiul este fiert și mămăliguța îngroșată, se adaugă untul și se amestecă până aceasta pătrunde în mămăliguță.
Se servește tocănița de pipote, cu mămăliguță caldă.
Acestea sunt cele mai delicioase clătite! Rețetă dulce cu zmeură, banane și sos de ciocolată ciocolată, foarte ușor de f... Gyros de pui cu tzatziki și chipsuri...