Ingrediente
- 1500 g pulpă de porc
- 500 g slănină de porc
- 50 ml ulei
- sare
- piper
- boia de ardei
- 400 g mălai grisat
- 1 l apă
- 100 g unt
Mod de preparare
Pulpa de porc și slănina se taie în cuburi și se presară sare peste ele.
Se pune uleiul într-un vas, pe foc și când se încinge, se adaugă cuburile de carne.
Se lasă să se rumenească bine, iar slănina să se topească, amestecând din când în când în vas.
Între timp, se prepară mămăliga.
Se pune apa la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, se adaugă o lingură de sare și putin mălai
Se lasă din nou să atingă punctul de fierbere și se adaugă restul de mălai, amestecând intens pentru omogenizare.
Când mălaiul este bine fiert și mămăliga compactă, se adaugă untul, se omogenizează și se răstoarnă mămăliga pe platou.
Când carnea este bine prăjită, se scurge grăsimea, se asezonează cu sare, piper și boia și se servește cu mămăliguță și cu murăturile preferate.