Ingrediente
- 400 g slănină afumată
- 300 g ceafă de porc
- 300 g pulpă de porc
- 300 g fleică de porc
- 1 inimă de porc
- 300 g ficat de porc
- 200 g costiță afumată de porc
- 300 g cârnat afumat
- 5 oua
- 500 g brânză de burduf, de oaie
- 200 g brânză telemea, de oaie
- 1 kg făină de mălai
- 50 g unt
- 2 căpățâni de usturoi
- 1 pahar de ulei
- sare
- piper
- cimbru
- 200-300 ml vin
- 2-3 cepe roșii
Mod de preparare
Se taie slănina în franjuri și se pune într-o tigaie, la prăjit.
Se scot, apoi, bucățile de slănină, iar în locul lor se adaugă carnea, care se rumenește pe toate părțile, apoi se stinge cu vin și se lasă până alcoolul este evaporate.
Se adaugă pe rând, la interval de 5-6 minute: cârnatul, ficatul și se condimentează cu sare, piper, cimbru și usturoi răzuit.
Se pune 1 l apă la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, se adaugă sare și puțin mălai.
Când fierbe și această compoziție se adaugă în ploaie, aproximativ 300-350 g mălai și se amestecă continuu, până se îngroașă, se adaugă untul și se omogenizează, apoi se transferă pe un platou.
Ouăle se prepară ochiuri.
Pe farfuriile de servire se așează preparatele din carne, o porție de mămăligă, un ou deasupra și se rad brânzeturile.