Antena Căutare

Rețetă de ton în crustă cu pepene verde si pepene galben

O explozie de gusturi și arome într-un preparat deosebit, prezentat în cadrul concursului culinar din emisiunea Chefi la cuțite: Ton în crustă cu pepene verde si pepene galben.

Rețetă de ton în crustă cu pepene verde si pepene galben
Ton în crustă cu pepene verde si pepene galben

Flavia Lascu, o veche cunoștință a celor trei chefi din emisiunea „ Hell’s Kitchen-Iadul bucătarilor”, a surprins prin apariția ei în sezonul 8 al emisiunii ”Chefi la cuțite”, dar și cu rețeta preparată care a primit toate cele trei cuțite.

Rețeta Ton în crustă cu pepene verde si pepene galben - Ingrediente:


  • 400 grame ton roșu
  • 30 gr ghimbir praf
  • ulei pentru prăjit
  • 30 gr susan negru și 30 gr susan alb
  • 1 kg pepene verde
  • 200 gr pepene galben
  • 50 gr popcorn
  • 50 gr miere
  • 8 flori comestibile
  • 4 frunze de mentă
  • 150 gr zmeură
  • 100 ml ulei de măsline
  • 50 gr suc de lămâie
  • 3-4 frunze de busuioc
  • 30 gr brânză de capră
  • sare
  • microplante : coriandru,busuioc rosu, floarea soarelui, mazare macris

Mod de preparare pentru Rețeta Ton în crustă cu pepene verde si pepene galben

Se curăță tonul de pielițe și se taie marginile astfel încât să capete o formă cilindrică de aproximativ 5 cm grosime.

Se condimentează cu sare, praf de ghimbir și se stropește cu zeamă de lime.

Se unge o tigaie antiaderentă cu ulei și se lasă pe flacără medie la încins.

Când tigaia este încinsă se adaugă tonul care se va rumeni ușor, se întoarce pe fiecare latură după aproximativ 30 secunde, în funcție de grosime. La final trebuie să obținem un cerc roșu pe mijlocul cărnii și exteriorul să fie rumenit.

Citește și: Rețetă de ton în crustă de polen cu piure de mazăre și salată cu vinegreta de zmeură​

După ce s-a odinit puțin, cu o pensulă ungem tonul cu miere amestecată cu frunze tocate de mentă, pe toată suprafața.

Într-o farfurie punem susanul și tamponăm carnea pe fiecare latură până ce obținem o crustă uniformă, apoi tăiem tonul în felii cam de grosimea degetului mic.

Pentru a face crumble de popcorn folosim un blender cu pahar, blendăm foarte scurt floricelele de porumb, astfel încât să obținem bucațele micuțe.

Pentru a obține biluțele de pepene galben este necesar un instrument numit Noisette, dar se poate tăia pepenele și în cubulețe.

Într-un bol de inox amestecăm microplantele cu vinegreta de zmeură. Astfel vom obține o salată care acompaniază tonul.

Pentru vinegretă, se adaugă într-un blender zmeura ,frunzele de busuic, sucul de lămâie si uleiul de măsline

Se blendeaza până se obține o cremă omogenă

Spor la preparat rețeta de ton în crustă cu pepene verde si pepene galben și poftă bună la savurat!

Îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!

Rețetă de file de doradă marocan cu coriandru fresh și creveți... Rețetă de tocană țigănească cu amestec de carne...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Citește și
Ultimele știri
x