Pentru atunci când vrei să cucerești familia, sau prietenii cu un desert simplu și rapid, rețeta Tort de mere poate fi cea mai bună soluție.
Ingrediente pentru rețeta Tort de mere
- Ingrediente pentru aluat:
- 6 ouă
- 6 linguri făina de grâu
- 6 linguri zahăr
- 1/2 linguriță de sare
- Ingrediente pentru umplutură:
- 10 mere
- 200 g zahăr caramelizat
- 400 g dulceață de cireșe amare
- 200 g unt
- 1 esență de rom
Mod de preparare pentru rețeta Tort de mere
Se curăță merele de coajă și li se scoate cotorul.
Într-o cratiță rotundă, se caramelizează zahărul și se întinde bine și pe lateralele cratiței.
După răcire, se așază merele în cratiță, iar în interiorul merelor se pune dulceața apoi puțin unt. Se lasă la cutor timp de 15 minute la 160 grade.
Vezi aici și rețeta Tort de biscuiți cu mere și budincă de vanilie!
Cât timp merele sunt în cuptor se pregătește un aluat de pandișpan.
Se separă albușurile de gălbenușuri. Albusurile se mixează cu puțină sare, apoi se adaugă, treptat, zahărul și se obține o bezea.
Separat, se mixează gălbenușurile cu sare, apoi se adaugă peste bezea, după care se încorporează făina . Se scot merele de la cuptor, se pune compoziția peste mere și se dau din nou la cuptor timp de aproximativ 40 minute la 160 grade.
Se lasă să se răcească și se servesc.
Cum preparăm rețeta Bibimpap, un preparat korean gustos și sănătos... Ficăței de pui în sos de roșii cu piure de cartofi și salată de morcovi...