Antena Căutare

Tort Fruticia

Racoritor, fructat si teribil de gustos! Tu ai incercat tortul Fruticia?

Ingrediente

  • blat
  • - 6 oua
  • - 6 lg faina
  • - 6 lg zahar
  • - 6 lg ulei
  • crema alba
  • - 400 gr iaurt grecesc
  • - 200 gr ciocolata alba
  • - 10 gr gelatina
  • crema de fructe
  • - 400 gr iaurt gras
  • - 200 gr fructe de padure
  • - 4 lg zahar pudra
  • - 10 gr gelatina
  • ornat
  • - 400 gr frisca
  • - bomboane
  • - zeama compot

Mod de preparare

Racoritor, fructat si teribil de gustos!

Articolul continuă după reclamă
Tu ai incercat tortul Fruticia?
Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu uleiul. Albusurile se bat spuma cu zaharul pana se obtine o bezea ferma. Se incoporeaza galbenusurile, apoi se adauga faina si se omogenizeaza. Se coace blatul in cuptor, la 180 grade, timp de 40 minute. Se scoate, se lasa la racit. Se taie in trei straturi egale.
Ciocolata alba se topeste pe baie de aburi, se lasa la temperat. Se incorporeaza in iaurt. Gelatina se hidrateaza 10 minute, in 50 ml apa/ suc. Se incalzeste fara a se fierbe, si se incorporeaza in crema de iaurt.
Fructele se padure se mixeaza cu ajutorul unui blender, se incoporeaza alaturi de zahar in iaurtul cremos. Gelatina se hidrateaza la fel, se incorporeaza in crema.
Blaturile se insiropeaza cu zeama de compot sau sirop de casa, se umplu cu cremele de iaurt, se da totul la rece pana a doua zi. Se scoate tortul din forma, se orneaza cu frisca proaspata si se garniseste cu bomboane de ciocolata. Optional, se pot presara fructe in crema.
Un tort extrem de savuros!
Sa va fie de folos!
Bezele cu pupici... Pâine cu unt pentru mic dejun...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego
Hello Chef sezonul 8, 21 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul lui Fuego Sambata, 21.12.2024, 14:53
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x