Ingrediente
- 800 gr mușchi de vită
- 400 gr bacon
- 100 gr piper negru, boabe
- 150 gr unt
- 1 ceapă albă
- 200 ml vin alb, sec
- 1 foaie de dafin
- Sare
- 1 kg cartofi
- 200 ml smântână
- 100 gr telemea de vacă
Mod de preparare
Se taie mușchiul in felii de 3-4 cm grosime, se presară cu sare, apoi se rulează fiecare felie în felii de bacon și se leagă rulourile cu ață de bucătărie.
Se pisează piperul în mojar și se presară peste rulourile de carne, apoi se pun la prăjit în unt topit.
Se adaugă ceapa tocată măarunt, apoi o ceașcă de vin și frunza de dafin.
Se lasă să fiarbă până când carnea e bine pătrunsă, apoi aceasta se transferă âe un platou, iar sosul se fierbe în continuare până se reduce consistent.
Se curăță cartofii în formă de ou, se fierb în apă cu sare, apoi se scurge apa și se adaugă smântâna, iar spre final, se adaugă brânza rasă.
Se servesc medalioanele cu cartofii și sosul alb.
Antreu mix de fructe de mare... Mușchiuleț de cerb în sos din fructe de pădure...