Sufletul de conopidă este un fel de mâncare care se prepară foarte repede şi nu necesită multe ingrediente. Poate fi servit atât cald, cât şi rece.
Ingrediente:
500 grame de conopidă
2 ardei graşi roşii
100 grame de telemea de bivoliţă
100 de grame de caşcaval
3 ouă
100 ml lapte
2 linguri de smântână
sare şi piper, după gust
Mod de preparare:
Conopida se spală, se desface în bucheţele şi se opăreşte timp de 5 minute, apoi se lasă la scurs şi se toacă mărunt. Se toacă şi ardeii, iar caşcavalul şi telemeaua se dau pe răzătoarea mare. Se pun într-un vas termorezistent, care a fost înainte uns cu unt.
Separat se bat două ouă peste care se pune laptele, apoi sare şi piper. Se adaugă peste compoziţia din vas.
Mai este nevoie şi de un sos, care va rumeni sufletul şi îi va da o crustă crocantă. Batem oul rămas cu două linguri de smântână şi puţin lapte, apoi îl turnăm şi pe acesta în vasul termorezistent.
Preparatul se dă la cuptor pentru circa 40 de minute. Se poate servi ca atare, sau sub formă de garnitură alături de piept de pui la grătar.
„Cina tăietorului de lemne” e ideală pentru oricine a avut o zi grea de muncă! Se face imediat și gustul e garantat... Secretul celui mai gustos pui prăjit din lume a fost descoperit! Vei vedea imediat diferența!...