Zuppa inglese este un desert italian tradițional preparat dintr-un pandișpan pufos ca un burete, bine însiropat cu lichior și o cremă clasică de vanilie cu lămâie și ciocolată.
Ingrediente
- Pentru pandișpan:
- 3 ouă mari
- 65 g zahăr
- 1 portocală
- 50 g făină
- 12 g amidon
- 50 g unt
- Pentru cremă:
- 500 ml lapte
- 150 g zahăr
- 4 ouă mari
- 30 g făină
- 20 g amidon
- 1 păstaie de vanilie
- 1 lămâie
- 100 g ciocolată amăruie
- 50 ml sirop de fructe de pădure
- 100 ml lichior de cireșe
- 200 g fructe de pădure
- frunze de mentă
Mod de preparare
Pentru pandişpan, punem într-un bol 3 ouă, 65 g de zahăr, radem coaja de la o portocală şi le mixăm până devin spumoase.
Adăugăm, treptat, făina albă cernută, amestecată cu 12 gr de amidon.
Turnăm compoziţia într-o tavă cu diametrul de 24 cm şi o dăm la cuptor pentru 20-25 de minute la 190 grade C.
Între timp pregătim crema.
Amestecăm gălbenuşurile cu zahărul, făina şi amidonul şi le mixăm până se omogenizează.
Punem laptele la fiert cu coajă de lămâie şi păstaia de vanilie despicată pe lungime. Cînd laptele atinge punctul de fierbere, reducem focul la minim, scoatem păstaia şi coaja de lămâie, adăugăm crema de gălbenuşuri şi amestecăm cu un tel.
Ţinem crema pe foc până capătă consistența dorită.
Luăm jumătate din cremă şi o amestecăm cu ciocolata topită la bain marie.
Montarea prăjiturii se face în cupe.
Se taie pandişpanul în bucăţi de grosimea unui deget.
Se amestecă siropul din fructe de pădure cu lichiorul de vişine şi puţină apă, iar cu siropul rezultat, însiropăm pandişpanul, aşezat în cupe.
Punem peste pandişpan crema de vanilie şi crema de ciocolată şi ornăm totul cu fructe de pădure şi frunze de mentă.
Vitello Tonnato alla moda antica - o friptură clasică de vițel, servită cu un sos cremos, din diverse ingrediente conser... Desert pe bază de foie gras cu piure de mango și cremă de vanilie...