- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cea de-a cincea ediție din sezonul 7 al emisiunii „Chefi la cuțite” a adus publicului nu doar povești de viață incredibile și rețete savuroase, ci și o nouă idilă între Cătălin Scărlătescu și o concurentă.
Primul concurent, Paul Maluczan, în vârstă de 39 de ani, este un consilier imobiliar și activează în acest domeniu de nouă ani. A venit la Chef la Cuțite să demonstreze că se pricepe în bucătărie și să-ți îndeplinească visul de a avea un restaurant.
Pasiunea lui Paul a început din întâmplare: „Nu eu am căutat bucătăria, bucătăria m-a căutat pe mine”. Acesta a avut parte de un accident mai puțin plăcut când „într-o întâmplare nefericită, am tras o oală de ciorbă pe mine, și pot să spun că de atunci simt gustul mâncării”.
Paul a lucrat în timpul liceului ca ospătar în mai multe restaurante și ulterior a plecat să lucreze în Italia, unde a hrănit pentru mult timp iepuri.Nu a putut să stea departe de bucătărie și astfel a ajuns să lucreze într-un restaurant, unde spăla vase și curăța legume. Acum este dispus să își deschidă propriul său restaurant de familie, ceva mic unde să muncească cu drag. Își dorește să fie el bucătarul în propriul restaurant și să-ți servească prietenii și familia.
Deși se trage din zonele moldovei și în prezent locuiește în Cluj, astazi a pregătit un preparat oltenesc, și anume, o limbă de vită cu praz și măsline. Își dorește din plin să treacă de această etapă și ar face orice ca să-i impresioneze pe chefi, astfel că, Paul le-a făcut și o demonstrație de cântat ca să mai destingă atmosfera.
Viorica Păunescu, pensionară, din Vâlcea, a venit la "Chefi la Cuțite" să-l cucerească pe Chef Cătălin Scărlătescu cu preparatul ei. Veșnic îndrăgostită, este pregătită să-i dea gata pe chefi, mai ales că are experiență în a a cucerii bărbați.
„De la 15 ani mi-a plăcut viața”, aceasta a venit la București să facă o școală de ospătari și nu a durat mult până a început școala vieții, unde a dansat striptease în barurile pe de Calea Victoriei.
„Mi-a plăcut să fac striptease, ca eu dansez din buric foarte mult”. O fată crudă, venită din comuna Copăceni din județul Vâlcea, bea cu clienții, statea la masă cu ei și le dansa până dimineață. Aceasta s-a iubit și cu Nicolae Ceaușescu pe vremea când era secretar și îi este recunoscătoare pentru că datorită lui are casă.
„Dragostea mi-a plăcut și îmi place pâna o-i muri”, povestește aceasta cu dor în suflet, la 69 de ani. Nici în fața chefilor nu s-a sfiit și le-a povestit acestora povestea ei de viață, iar aceștia au rămas surprinși de voia bună pe care o emana aceasta.
Mihnea Sabou, elev, din Dumbrăvița, a venit să-i impresioneze pe jurații "Chefi la Cuțite" cu preparatul sau inspirat de la Dorian Popa. Cheeseburger-ul lui Mihnea nu este unul oarecare, pentru că acesta își pregătește singur chifla. Îi place să facă singur aluatul în loc să cumpere chiflele din supermarket.
Pentru această rețetă, Mihnea s-a înspirat din mai multe locuri, pentru paine, acesta s-a inspirat de la Jamie Oliver, iar cheeseburger-ul tot este creația lui Dorian Popa. Mihnea l-a urmărit pe Dorian pe Youtube și astfel a ajuns să le prezinte chefilor un cheeseburger diferit.
Mihnea le-a pregătit și o surpriză chefilor, astfel că pe lângă cheeseburger, aceștia vor mai avea încă ceva în farfurie. Se bazează foarte mult pa plating. Motivul pentru care Mihnea a venit la Chefi la Cuțite a fost să-și demonstreze lui că se pricepe la gătit și că nu sunt doar laudele mamei lui pentru că este copilul ei.
Daniel Andries, bucătar, a venit să-și impresioneze mentorii de la "Chefi la Cuțite", cu un preparat delicios.
La 14 ani jumătate, Daniel a intrat pentru prima dată într-o bucătărie, într-un hotel și acolo l-a cunoscut și pentru prima dată pe Chef Cătălin Scărlătescu. Acesta este foarte recunoscător că a avut norocul să cunoască numai lume bună în acest restaurant și să învețe cât mai multe.
„Am învățat în 10 ani cât alții în 25, datorită lor”, a spus Daniel, fiind bucuros că are acest avantaj. În această seară, Daniel a gătit scoici saint jacques, pe pat de dovleac și trufe.
Daniel a venit să-i impresioneze pe Chefi, astfel că preparatul speră să fie pe gustul fiecăruia dintre ei. Cele mai multe emoții, Daniel le-a avut în spatele ușilor care parcă nu se mai deschideau, iar momentul când s-a revăzut cu chef Sorin Bondea și Cătălin Scărlătescu, a fost unul excepțional. Aceștia au depănat câteva amintiri și s-au bucurat de revedere.
Ramona Lupu este psiholog de mai bine de treisprezece ani și este căsătorită cu un psihiatru. Ghidată după fapul că în viață trebuie să faci ce îți place și astfel nu o să simți că muncești, Ramona a ales să se facă psiholog.
Ea consideră că atât în profesia de psiholog cât și în bucătărie trebuie să urmezi niște reguli și de asta cele două sunt foarte asemănătoare. În aceasta seară, Ramona a gătit somon cu quinoa și piure de mazăre. Aceasta a venit cu un preparat sănătos și speră ca Chefii să aprecieze alegerea din seara asta.
În momentul jurizării, chefii i-au pus foarte multe întrebări Ramonei despre medicamentele pe care ar trebui să le ia Chef Scărlătescu, făcând nenumărate glume la adresa lui.S-au amuzat copios, atât jurații cât și Gina cu susținătorii Ramonei.
Cuza Dorin, din Târgu Mureș, a venit la "Chefi la Cuțite" să-i impresioneze pe jurați cu preparatul său.
Frica cea mai mare a lui Dorin este mămăliga. Acesta speră ca preparatul său să iasă așa cumîși dorește și să-i surprindă pe jurați. Dorin a mărturisit că înainte de preselecțiile locale l-a visat pe Chef Cătălin Scărlătescu că îi judeca preparatul și astfel a recunoscut că de el îi este cel mai frică.
De asemenea, Dorin mereu le atrage atenția prietenilor atunci când se uită la Chefi la Cuțite spunând că emoțiile sunt prea puternice aici și că nu ar trebui să mai judece fără să cunoască.
Concurând în acest sezon, Dorin a simțit pe pielea lui presiunea acestui concurs și cu siguranță îl va ajuta pe viitor această experiență. În momentul jurizării, Dorin i-a distrat copios pe jurați cu un mini moment de stand up. Acesta a povestit cu ce s-a ocupat până în prezent și le-a explicat chefilor cum stă treaba cu denumirea meseriilor în prezent și mai ales modul cum și-a justificat alegerea în ce echipă vrea să meargă.
Mihaela Sontică, hair stylist, din Focșani, a venit să-i dea gata pe jurații emisiunei "Chefi la Cuțite" cu mușchiuleț de porc. Bruneta urmărește toate sezonele de la început și era nerăbdătoare să facă parte din concurenții de la Chefi la Cuțite.
Cea mai mare bucurie pentru Mihaela este să primească cuțitul și astfel să-i impresioneze pe jurați. Aceasta a recunoscut că presiunea este mult mai mare și nu se vede deloc de acasă.
Jurații au rămas impresionați de cum arată preparatul Mihaelei, însă nu doar de preparat. Chef Scărlătescu a rămas surprins de părul brunet și creț al Mihaelei și a întrebat-o de el impediat cum a păsit pe platou. Aceasta s-a oferit să îi pună și lui Cătălin Scărlătescu extensii, dar și lui Sorin Bontea.
Cosmin Toma, bucătar chef, din Alba Iulia, a venit venit la "Chefi la Cuțite" cu un preparat inedit, denumit "Grădina Zen". Cosmin e pasionat de bucătărie, îi place să gătească orice și să iasă din tipare. Dacă are muzică, imediat îi vin ideile.
Cosmin a fost și anul trecut la Chefi la Cuțite și i-a surprins pe jurați, chiar dacă nu a avut încredere în el. De data aceasta este pregătit să îi dea pe spate, însă are mai multe emoții pentru ceea ce va găti. Preparatul ales de el este un Mousse de ciocolată, o cremă de vanilie, un pământ de biscuiți.
Acesta a venit cu surprize pentru jurați. Pământul din biscuiți pe care l-a pregătit Cosmin, în momentul în care chefii îl vor gusta, acesta îi va pișca, oferind o explozie de gusturi.
Nu de mult timp, Cosmin a deschis o Berărie în Alba Iulia, iar burger-ul servit acolo vine cu o seringă în interior, care conține un sos special, pregătit doar de ei.
Preparatul lui Cosmin se numește „Grădina Zen” pentru că este plăcut la vedere, iar gustul este și mai relaxant. Însă nu doar atât! Cosmin a atașat o lanternă pentru citit de farfurie, astfel că preparatul lui a venit direct luminat.
De data aceasta este pregătit să îi dea pe spate, însă are mai multe emoții pentru ceea ce va găti. Preparatul ales de el este un Mousse de ciocolată, o cremă de vanilie, un pământ de biscuiți. Acesta a venit cu surprize pentru jurați. Pământul din biscuiți pe care l-a pregătit Cosmin, în momentul în care chefii îl vor gusta, acesta îi va pișca, oferind o explozie de gusturi.
Nu de mult timp, Cosmin a deschis o Berărie în Alba Iulia, iar burger-ul servit acolo vine cu o seringă în interior, care conține un sos special, pregătit doar de ei.
Preparatul lui Cosmin se numește „Grădina Zen” pentru că este plăcut la vedere, iar gustul este și mai relaxant. Însă nu doar atât! Cosmin a atașat o lanternă pentru citit de farfurie, astfel că preparatul lui a venit direct luminat.
Denisa Voicu, studentă, din Pitești, a venit hotărâtă la "Chefi la Cuțite" să între în echipa lui Chef Cătălin Scărlătescu.
Denisa nu e prima dată la Chef la Cuțite, a mai venit în sezonul 4 pentru a-l cuceri pe Chef Scărlătescu, pentru că acesta nu-i răspundea la mesaje. Visurile ei s-au spulberat la a treia probă din bootcamp, când Chef Scărlătescu a eliminat-o. În această seară nu a venit singură, ci alături de cățelușa ei, Maya.
Acum a venit să se răzbune pentru faptul că în cele trei sezoane, chef Scărlătescu a eliminat-o și astăzi a pregătit o saramură de pui, special pentru Chef Dumitrescu, sperând că în acest fel îl va supăra pe Cătălin.
„Sper ca în acest sezon să mă alegi în echipa ta, chef Scărlătescu, altfel o să te blestem să nu mai câștigi nici un sezon și nici noroc în dragoste să nu mai ai”, au fost urările Denisei pentru Cătălin Scărlătescu.