Chefi la cutite

TOATE SEZOANELE, INTEGRALE

Chef Florin Dumitrescu transformă celebra sa plăcintă de berbecuț într-un burger gourmet

 
+4 click pentru
galerie

Cel mai rock star dintre chefi are rețeta ideală pentru un concert culinar: pasionat de muzica rock, dar și un gurmand desăvârșit, chef Florin Dumitrescu, unul dintre jurații show-ului “Chefi la cuțite” difuzat în fiecare luni și marți de la ora 20.00 de Antena 1, lansează un meniu concept de burgeri gourmet, cu care se vor putea delecta cei care trec pragul unui faimos local din Bucuresti.

Trei rețete orchestrate de chef Dumitrescu pun laolaltă pasiunea acestuia pentru bucătăria rafinată cu notele parfumate care l-au inspirat de-a lungul anilor.

„Este vorba de un meniu cu trei rețete speciale de burgeri, care îmi poartă semnătura. Am vrut să aduc o experiență de fine dining prin combinații de gusturi tipice meniurilor din restaurante sub forma unor burgeri. Îmi doresc ca cei care vor gusta acești burgeri să aibă parte de o explozie de gusturi și senzații. E ca atunci când asculți piesa rock favorită și ea reușește să declanșeze în tine o multitudine de stări. Exact asta mi-am propus să fac cu meniul Gourmet Burgers”, spune Florin Dumitrescu.

Așa se face că, în meniul semnat de cunoscutul chef, se va regăsi faimoasa sa plăcintă de berbecuț, inspirată de Radu Anton Roman și care, de data aceasta, este magistral reprodusă într-un burger. „Rețeta de plăcintă de berbecuț, cu care mi-am suprins de-a lungul anilor prietenii și cunoscuții, și care a devenit un soi de signature dish, este acum adusă în formă de burger. Notele subtile de scorțișoară și nucșoară, îmbrăcate în dulceața chiflei și temperate de brânza cu mucegai, scot la iveală savoarea inconfundabilă a cărnii de berbecuț”, povestește gurmandul chef.

Pe lângă această rețetă, Florin Dumitrescu a inclus în meniul concept altele două: iubitorii de fructe de mare vor fi încântați de burgerul cu creveți ușor picanți și acrișori, acompaniați perfect de avocado proaspăt, în vreme ce fanii bucătăriei franțuzești vor savura burgerul cu carne de vită, învelit în sos parfumat de foie gras și trufe negre, care poate fi servit cu foie gras tras la tigaie.

Totodată, pe perioada în care meniul va fi disponibil, în restaurant vor fi expuse tunica și primul cuțit de chef ale lui Florin Dumitrescu.  Lansarea meniului va avea loc miercuri, 27 septembrie, iar evenimentul este deschis oricui dorește să încerce preparatele ce poartă semnătura lui Chef Florin Dumitrescu. Detalii despre evenimet se găsesc pe pagina sa de Facebook.

 

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Chefi la cutite, nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta.
Site-ul emisiunii este http://a1.ro/chefi-la-cutite/ şi este updatat zilnic cu ştiri.
Facebook avem pagina https://www.facebook.com/ChefiLaCutite,
YouTube canalul nostru este https://www.youtube.com/user/Antena1AntenaTVGroup/videos.  

Urmăreşte ediţiile integrale oricând, pe AntenaPlay. Dacă nu eşti în faţa televizorului, poţi urmări Chefi la cutite LIVE pe AntenaPlay: https://goo.gl/CD2oq2. Intră şi tu!

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe