Seara se încheie într-un stil formal, dar cât se poate de voios, căci a fost rost de aflat lucruri noi. Știați că cea mai veche carte de bucate din lume datează de "acum 2000 și ceva de ani"?
El este Cristian Olteanu, salută cu "Ave, frates", de 24 de ani lucrează în serviciile de pază, e din Constanța și are o mare pasiune pentru istorie.
Așa se și declară, un psionat de istorie, căci iubește, respectă bucătăria romană și a preparat o rețetă din cea mai veche carte de bucate din lume, care datează de acum mai bine de 2000 de ani.
Linte cu afumătură de porc este preparatul inedit cu care intră în concurs, la degustările pe nevăzute și cu care a sperat să-i impresioneze pe chefi, mai ales că farfuriile sunt realizate în jurul unor povești fascinante.
"Prepar din rețetele lui Apicius. Apicius este primul bucătar din imperiul roman care a făcut o carte de bucate, însă toate rețetele sunt fără cantități, iar pentru mine este o provocare să le gătesc", le povestește Cristian chefilor.