- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Din nou chefii au fost surprinși de farfuriile cu preparate gustoase și platinguri frumoase în ultima confruntare, înainte de semifinale.
Concurenți au fost aplaudați și felicitați de cei trei simpatici chefi. ”Jumătate dintre ei au gătit senzațional de bine”, a declarat Chef Sorin Bontea.
Și de data aceasta toate cele trei echipe au intrat la duel, echipa mov în formație completă, iar celelalte două echipe și-au ales concurenții.
- Vedeți care a fost ingredientul principal tras la sorți de fiecare concurent citind articolul Chefi la cuțite, degustarea preparatelor!
Prima farfurie adusă de bandă în fața juraților a fost a concurentului Robert Săvoiu, numit și Boby trei sezoane. El a ales să gătească Rețeta Mușchiuleț de porc marinat în teriaky, legume cu sweet chilli, sos de lapte de cocos și curry. Farfuria lui a fost una dintre cele care nu au impresionat în mod deocebit.
Cea de-a doua farfurie a fost a Rahelei Pîslaru, care a ales să gătească rețeta Ruladă de pui umplută cu bacon și gouda, piure de conopidă și sos de brânză cu gouda. ”Arată frumușel farfuria, foarte inspirată” - a declarat Chef Sorin Bontea.
”Am făcut tot ce mi-a trecut prin cap, eu niciodată nu gânesc prea mult. Primul lucru care îmi vine în cap, pe ăla îl gătesc” - a spus Daniel Budai, care a gătit Rețeta Ruladă de pui cu baby spanac învelit în bacon, sote de legume, piure de morcovi și sos de bere neagră cu stafide. Din păcate nici farfuria lui nu a impresionat în mod deosebit.
Daniel Andrieș a ales să gătească Rețeta Surf and turf cu ciuperci morel, tartiflette și sos de brânză. ”E în regulă, e în temă” a declarat Chef Sorin Bontea, plăcut impresionat de farfuria lui.
Șalău în panco cu legume thai în sweet chilli a fost rețeta cu care s-a prezentat concurentul Alexandru Sasu în ultimul battle. ”Îmi place farfuria mea pentru că are gust, pentru că e lucrată exact așa cum mi-am dorit eu și sper să fie biletul meu direct către semifinală” - a declarat Alex și a avut succes.
Alexandru Popa a obținut punctaj maxim cu o farfurie senzațională, după cum au declarat cei trei chefi. El a ales să prepare Rețeta Mușchiuleț de porc cu piure de ceapă cu cafea și sos de bere neagră cu fenicul. ”Cred că e rețeta succesului de astăzi” a spus Alexandru. Combinația de ceapă cu cafea, dar și sosul delicios i-a cucerit pe cei trei chefi care au considerat-o ca fiind o farfurie senzațională.
”Am făcut tot ce poate fi făcut pentru a merge în semifinală, dar se poate și mai bine, mereu se poate mai bine” - a declarat Alexandru Comerzan despre farfuria lui. El a obținut punctaj maxim preparând Rețeta Piure de mazăre cu wasabi, maioneză cu wasabi, merluciu fiert în lapte cu cimbru și wasabi, saint jacques, creveți și sos de portocale cu ghimbir. ”Arată ca o farfurie de revistă” a declarat Chef Florin Dumitrescu, plăcut impresionat și de gust și de aspect.
Ultima farfurie ajunsă la jurizare a fost tot o farfurie de punctaj maxim. Aceasta a fost farfuria lui Andrei Flueraru care a ales să prepare Rețeta Fish and chips reinterpretat, cu bere neagră. A fost o farfurie foarte interesantă după părerea celor trei chefi.
Au fost patru farfurii foarte bune, două farfurii medii și două cam slăbuțe, după părerea lui Chef Sorin Bontea.
- Citiți aici Ce s-a întâmplat în ultimul battle din sezonul cu numărul șapte „Chefi la cuțite”!
- Vedeți și Care au fost cei doi concureți eliminați în ultimul battle din sezonul 7 al celui mai iubit show culinar - Chefi la cuțite!