Cei patru jurați din sezonu 13 Chefi la cuțite au avut parte de o surpriză uluitoare din partea Irinei Fodor la a șasea amuletă. Aceștia s-au bucurat foarte tare când au observat că în bucătărie se găsesc mai multe sortimente de vin de la Crama Ceptura.
„Astăzi nu gătim, degustăm vin!”, a fost replica pe care a dat-o chef Orlando Zaharia, vizibil entuziasmat.
Prezentatoarea TV a ținut să-i anunțe pe jurații că vor trece printr-un joc de amuletă palpitant și plin de tensiune. Chef Alexandru Sautner a fost extrem de surprins atunci când a descoperit că sticlele de vin de pe blatul de lucru au un rol foarte important.
Strategiile au ieșit la iveală înainte ca jurații să afle tema, degustătorul și avantajul puternic de la jocul pentru amuletă. Chef Ștefan Popescu s-a gândit la un plan în ceea ce privește câștigarea mizei din ediția 6 a show-ului culinar.
Ce au fost puși să facă jurații sezonului 13 Chefi la cuțite cu sticlele de vin. Irina Fodor a făcut anunțul
Irina Fodor nu i-a ținut prea mult în suspans pe cei patru jurați. Aceștia au fost foarte curioși să afle mai multe detalii despre tema jocului de amuletă, dar și despre cine le va juriza preparatele.
„Ați văzut deja că v-am așteptat cu diverse sortimente de vin, doar că acestea trebuie să însoțească dish-ul vostru de astăzi! Și să se și potrivească cu el. Voi trebuie să alegeți unul dintre vinurile din fața voastră, de pe banc, iar acesta trebuie să se asorteze perfect cu preparatul. (...) M-am gândit să călătorim în două țări și să le aducem împreună. Vestea bună este că vă puteți alege voi rețetele din cele două bucătări celebre. Nu uitați să faceți și pairing cu unul dintre vinuri”, a fost anunțul făcut de prezentatoarea TV.
„Ai început bine!”, a fost remarca lui chef Orlando Zaharia.
Astfel, jurații au avut parte de o provocare spectaculoasă în ediția 6 a sezonului 13 Chefi la cuțite. Aceștia s-au gândit foarte bine la sortimentul de vin de la Crama Ceptura pe care Ruby să-l guste alături de preparatul lor.
Chef Richard Abou Zaki, chef Ștefan Popescu, chef Alexandru Sautner și chef Orlando Zaharia au gustat din mai multe feluri de vin pentru a-și alege preferatul. Aceștia au savurat din plin momentul de răsfăț, chiar înainte de „lupta” din bucătărie.
„Wine pairing-ul este ceva foarte important! La nivele înalte. În restaurantul meu am wine pairing la fiecare meniu. Nu e ceva ușor, nu toate sortimentele de vin merg cu un anumit timp de preparat! Și sunt unele care nu merg cu niciun vin!”, a evidențiat chef Richard Abou Zaki.
Degustătorul și amuleta au fost o adevărată surpriză pentru chefi. Aceștia s-au bucurat foarte mult când au aflat că Ruby este norocoasa ce va gusta din mâncarea spectaculoasă de la jocul de amuletă. Mai mult, aceasta are ocazia să încerce mai multe sortimente de vin de la Crama Ceptura.
Chef Ștefan Popescu a dat cuțitul de aur, iar Chef Orlando Zaharia a câștigat o nouă amuletă... Degustare savuroasă bazată pe pairing de vin. Ce preparate spectaculoase au făcut jurații: „O să fii rachetă!”...