Antena Căutare

Otrava pe care o pun românii în ciorbă! Ingredientul ce te poate îmbolnăvi pe loc

Unul dintre ingredientele folosite des de români la prepararea unei ciorbe este borșul. Pentru cei care nu au cum să-l preparare în casă sau nu au găsit o sticlă la raftul magazinului, borșul la plic rămâne o variantă simplă și rapidă. Totuși, ingredientele conținute sunt o adevărată otravă pentru organism!

Galerie
Ce ingredient nu trebuie să pui în ciorbă

Asociația pentru Protecția Consumatorilor din România (APC România) a achiziționat în urmă cu câțiva ani 13 produse tip borș la plic și a analizat conținutul, pentru a putea determina ce ingrediente pun românii în ciorbă!

Răzvan Babana, cel mai bogat concurent de la ”Chefi la Cuțite”, în pericol

Primul lucru observat de către cei de la APC a fost faptul că multe dintre aceste produse sunt departe de ceea ce înseamnă rețeta clasică de borș. Potrivit datelor, o sută de grame de borș la plic poate conține până la 30 sau chiar 40 de grame de grame de sare.

Sandvișurile, bombă cu ceas pentru sănătate! Ce să eviți obligatoriu

Articolul continuă după reclamă

Pe lângă acest fapt, aceste produse conțin și o cantitate periculoasă de zahăr: între 10 și 30 de grame la o sută de grame de produs. Practic putem spune că sarea și zahărul ocupă mai bine de jumătate din conținut. Ce alte ingrediente mai conține borșul la plic?

citește și: Ciorbă a la Klaus Iohannis! Iată cum se prepară mâncarea favorită a preşedintelui! E gata în scurt timp şi e absolut delicioasă!

BORȘUL LA PLIC, O ADEVĂRATĂ OTRAVĂ

În cele 13 de produse analizate s-au identificat 9 aditivi alimentari, după cum urmează:

  • E101 – Riboflavina este un colorant galben sau galben portocaliu care are o solubilitate scăzută.
  • E150a – Caramel simplu este cel mai utilizat colorant artificial și poate provoca hiperactivitate şi probleme gastrointestinale. Consumul lui nu este recomandat copiilor hiperactivi.
  • E270 - Acidul lactic este folosit ca stabilizator si conservant. Poate produce reacţii alergice ca mâncărimi, inflamarea limbii şi a mucoaselor, respiraţie greoaie, secreţii nazale, favorizează subţierea smalţului dentar şi apariţia cariilor, poate irita mucoasele sistemului digestiv producând diverse afecţiuni digestive. Alimentele ce conţin E270 nu trebuie consumate de bebeluşi şi copii mici pentru că ei nu deţin echipamentul enzimatic necesar metabolizării acestuia.

Otrava pe care o pun românii în ciorbă! Ingredientul ce te poate îmbolnăvi pe loc

Cât de nociv este borșul la plic

Cât de nociv este borșul la plic

  • E304 – Palmitat de ascorbil este un antioxidant care poate ataca smalțul dinților.
  • E307 - Alfa tocoferol este unextract din uleiuri vegetale bogate în tocoferoli (vitamina E), în special floarea soarelui și este folosit ca antioxidant. Poate avea un efect antinutritiv, reducând digestia lipidelor, poate provoca o uşoară hipertrofie a ficatului şi în anumite condiţii poate provoca chiar efecte alergice.
  • E327 - Lactat de calciu este folosit drept conservant, în special împotriva drojdiilor şi fungilor, mai este folosit pentru a creşte stabilitatea antioxidanţilor şi pentru a preveni uscarea diferitelor produse. Poate provoca stări de hipercalcemie şi insuficienţă renală.

citește și: Rețeta Borș de pui cu tăiței de casă preparată într-un fel interesant, altfel decât în modul clasic - Reţeta lui Chef Berry

  • E330 – Acidul citric este un compus organic, cristalin, fără culoare, care aparține clasei de acizi carboxidici și este folosit ca acidifiant. Poate provoca dureri abdominale și poate ataca smalțul dinților. Acidul citric nu este recomandat în alimentaţia copiilor şi nu trebuie consumate alimente ce conţin acid citric de către cei care au afecţiuni cardiovasculare sau renale, afecţiuni ale aparatului digestiv şi diaree.
  • E621 – Monoglutamat de sodiu poate produce dureri de cap, slăbiciune.
  • E635 – Ribonucleotid disodic poate provoca alergii și trebuie evitat de persoanele astmatice.
  • Arome - termenul se referă la produsele care nu sunt destinate consumului sub această formă, care sunt adăugate produselor alimentare pentru a le da sau modifica mirosul și/sau gustul.

O variantă extrem de sănătoasă pentru organism este folosirea unui borș făcut în casă, ce scade tensiunea arterială, reduce colesterolul, previne infarctul miocardic, detoxifică și tratează insomnia, durerile de cap, mahmureala, oboseala cronică, dischineziile biliare și bolile respiratorii cronice.

CUM ÎI AFECTEAZĂ ZAHĂRUL PE COPII

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Chef Babană are afacere cu flori, dar a ajuns să facă bani și din gătit! A venit la Chefi la cuțite, de fapt, ca să o cu... Chef Florin Dumitrescu și Cristina, soția sa, pentru prima oară protagoniști ai unui serial online filmat chiar la ei ac...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 1 noiembrie 2024. Adi Nartea și Cosmin Vîjeu au câștigat suma de 25000 de lei
Ești mai deștept decât un copil de clasa a V-a | Sezonul 3, 1 noiembrie 2024. Adi Nartea și Cosmin Vîjeu au câștigat suma de 25000 de lei Vineri, 01.11.2024, 19:00
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x