Luni, jurații de la „Chefi la cuțite” au parte de o infuzie de tradiții românești: de la preparate autentice românești, la port tradițional, toate își vor găsi loc în cea de-a cincea ediție a show-ului de la Antena 1.
Chefii Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu se vor întâlni luni seara de la 20.30 cu o româncă veritabilă, care are în emisiune o apariție memorabilă: poartă straie românești, e încălțată cu opinci și răspândește în jurul ei numai voie bună. Rus Nina Rodovica îi va cuceri imediat pe cei trei jurați, iar în culise aceștia vor avea parte de o supriză: familia tinerei vrea să îi cunoască pe cei trei chefi, astfel că toți vin să facă poze în culise. Sunt îmbrăcați în costume populare minunate, iar chefii sunt impresionați de această apariție. Chef Florin chiar dorește să probeze un ilic și un clop și declară că e mândru când vede astfel de români. Dacă va reuși concurenta să impresioneze și cu mâncarea gătită de ea și să obțină cuțitele, dar și ce anume le va pune ea în farfurie juraților rămâne de văzut luni seara la „Chefi la cuțite”.
Tot luni, o gospodină în toată puterea cuvântului le vinde gogoși juraților, la propriu: Claudia gătește la „Chefi la cuțite” ciurigăi, un fel de gogoși tipic maramureșene, pe care le însoțește în farfurie cu o dulceață pregătită de ea chiar atunci, pe loc. Iar un concurent din Tg. Ocna, cu o poveste de viață impresionantă, le va aduce juraților un bonus în farfurie: pe lângă tocănița pe care o va găti pentru concurs, îi va răsfăța pe chefi cu o turtă ruptă, o prăjitură specifică zonei de unde vine, cu multe foi și nucă.
Dacă va fi pe placul pretențioșilor jurați, telespectatorii Antena 1 vor afla luni, de la 20.30. Printre atâtea preparate românești, în ediția „Chefi la cuțite” de luni își vor găsi însă locul și câteva farfurii exotice, cu ingrediente rare, cum ar fi carnea de crocodil!