Căutare Live

Încă din 1903 vegetarienii erau la modă! Cel mai vechi restaurant din lume ar putea deveni ''ultima fiță de AZI''

Restaurantul Hiltl, din Zurich, a fost primul local vegetarian din lume, o raritate in momentul inaugurarii sale.

Restaurantul Hiltl, din Zurich, a fost primul local vegetarian din lume, o raritate in momentul inaugurarii sale.


In ziua de azi, sa ai un prieten, un vecin sau un cunoscut care e vegetarian, nu mai e nimic iesit din comun. Cu toate acestea, pana nu demult, aceasta optiune era considerata o extravaganta.


Cel mai vechi restaurant vegetarian din lume a fost inaugurat in 1903, in Elvetia, si multi dintre clientii sai intrau pe usa din spate a localului, pentru a nu fi recunoscuti.


Acum mai bine de un secol, sa nu mananci carne era o forma de saracie, iar vegetarienii erau vazuti ca niste “nebuni”. Ambrosius Hiltl, un elvetian, care acuza dureri reumatice, a adoptat acest fel de viata pentru a-si alina durerile. Mai mult, a decis sa cumpere un restaurant in Zurich pentru a deschide un local vegetarian.


Meniul său a fost bine primit printre ceilalti adepti, scriitori, artisti sau fete bisericesti, care mancau doar produse Kosher. In acele timpuri, in care carnea nu era bine depozitata, a fost unul dintre putinele localuri, care a ramas deschis, fara intreruperi.

Acum, localul are o oferta variata si poate gazdui, in cele trei etaje, mai mult de 500 de persoane. Intre timp, s-a specializat in mancare indiana, dat fiind ca a treia generatie a familiei a calatorit in Asia si de acolo a adus unele retete exotice care au “sculptat” faima restaurantului. “Usa din spate” a ramas insa, neatinsa, ca o marturie de necontestat a trecutului.

Moment senzaţional! Horia Brenciu a găsit imn pentru emisiunea “Hell’s Kitchen – Iadul Bucătarilor”... EL este GENIUL artei culinare! La doar 13 ani a ajuns să gătească pentru Casa Albă...

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Iadul Bucătarilor nu e panică:). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta. Site-ul emisiunii este http://a1.ro/iadul-bucatarilor/. Pe Facebook avem pagina https://www.facebook.com/antena1official/?fref=ts, iar canalul nostru de YouTube este: http://www.youtube.com/Antena1AntenaTVGroup.

Nu în ultimul rând, puteţi urmări toate înregistrările integral pe AntenaPlayhttps://antenaplay.ro/iadul-bucatarilor.

Ultimele știri