Pentru performanța de a obține o medalie olimpică de aur statul român plătește sportivilor 70.000 de euro. De asemenea, clubul la care sportivii sunt legitimați mai poate oferi o sumă de 35.000 de euro, în vreme ce COSR va plusa cu un automobil.
Mai mult, sportivii care se clasează pe podium vor primi și rente viagere. O medalie de argint valorează 50.000 de euro și una de bronz 30.000 de euro, ptrivit Ziare.com.
Dar în bani sunt răsplătite și locurile 4-6, pentru munca depusă de sportivi de a concura la Tokyo.
Medaliile de aur olimpice au fost mereu ținta tuturor sportivilor de-a lungul anilor pentru cei care au participat la competiții sportive, cu toate acestea, mulți se întreabă dacă norocoșii care au obținut medalii de aur țineau în mână aur pur.
Sunt medaliile de aur olimpice din aur pur?
Medaliile olimpice de aur oferite în acest an la Jocurile Olimpice 2020 au fost create de designerul japonez Junichi Kawanishi. Aceste medalii conțin maxim 6 grame de aur deasupra la 550 grame de argint pur.
În general, valoarea unei astfel de medalii olimpice de aur este de 800 de dolari. O medalie din argint, făcută din 550 grame de argint pur costă aproximativ 460 dolari, iar una de bronz, care e rezultatul unui amestec de cupru cu zinc, ajunge să valoreze doar câțiva dolari.
Ancuța Bondar și Simona Radiș au obținut prima medalie de aur a României la Jocurile Olimpice 2020
Simona și Ancuța au obținut o performanță extraordinară la Jocurile Olimpice 2020, stabilind un nou record. La cei 22 de ani ai lor, Ancuța și Simona sunt bucuroase că fac România mândră cu perfromanța obținută la Jocurile Olimpice 2020.
''A fost o cursă grea, dar foarte frumoasă. Am plecat motivate şi am reuşit să aducem medalia mult visată, mi-am îndeplinit visul olimpic aici. I-am făcut mândri pe toţi cei de acasă şi suntem foarte fericite de acest lucru. Am bătut şi recordul olimpic, nu ne-am aşteptat, dar ne doream asta.
Dar ne-a ajutat şi vremea, chiar dacă au fost valuri, am avut vânt ajutător, dar a fost bine. Din 2019 am intrat în barca de dublu vâsle şi de atunci am rămas în aceeaşi formulă. Au fost doi ani de muncă continuă, fără pauză, fără vacanţe.
Am muncit mereu pentru acelaşi vis. Chiar dacă Olimpiada s-a amânat cu un an, noi am continuat să ne pregătim şi să muncim. Ne-am antrenat singure acasă în timpul pandemiei şi parcă eram unite prin acelaşi lucru. Am dat ce am avut mai bun noi azi ca să împlinim munca acestor ani'', a declarat Ancuţa Bodnar la zona mixtă, citată de Agerpres, potrivit Digi Sport.
Ancuța Bondar și Simona Radiș au condus cursa încă de la început, reușind să scoată un timp record, de 6 min 41 sec 03/100. Ultimul record stabilit la această probă a fost în 2012, când echipa Marii Britanii a reușit să termine cursa în 6:44.33.