Live acumObservator de weekend
Prime Time 20:00Te cunosc de undeva!

Pisica alungă energiile negative și simte boala? Ce spun specialiștii

Despre pisică se spun foarte multe lucruri și există multe superstiții. De ce este bine să ai o pisică în casă? Ei bine, specialiștii susțin că prezența pisicii în casă este una benefică

pisici in casa

Despre pisică se spun foarte multe lucruri și există multe superstiții. De ce este bine să ai o pisică în casă? Ei bine, bioenergeticienii susțin că prezența pisicii în casă este una benefică

Specialiștii în bioenergie susțin că pisica simte când un om este bolnav şi poate identifica energia negativă în organism. Asta pentru că pisicile ar avea un câmp electromagnetic foarte puternic, iar prin contactul între om şi pisica undele electromagnetice ale acesteia neutralizează undele emise de un organism bolnav.

Bioenergeticienii susțin că nu este de mirare dacă o pisica ţi se aşază în brațe, la șale, pe cap sau în zona cervicală. Pisica încearcă să se lipească de acea parte a corpului unde se află organul bolnav şi, după un timp, durerea se ameliorează.

Pisica alungă energiile negative și simte boala? Ce spun specialiștii

Pisica în casă și riscul de atac de cord

Dincolo de aceste credințe privind pisicile, cercetările arată că în familiile în care există pisici, atmosfera e mai senină, iar proprietarii de pisici prezintă un risc cu aproximativ 30% mai mic de a se confrunta cu un atac de cord.

Aceasta este concluzia unui studiu desfăşurat pe parcursul a 10 ani, la University of Minnesota’s Stroke Institute, la care au luat parte peste 4.000 de americani.

După această perioadă de 10 ani, proprietarii de pisici au prezentat un risc cu 30% mai scăzut de a deceda în urma unui atac de cord, în comparaţie cu persoanele care nu aveau pisici. Cum se explică acest fapt? Pisicile ajută la normalizarea pulsului, la reducerea nivelului de stres şi a tensiunii arteriale.

Pisica și terapia prin tors

Explicația pe care specialiștii au găsit-o pentru aceste lucruri este că torsul pisicii produce vibrații între 20-140 Hz cunoscute pentru efectele lor terapeutice în vindecarea multor afecțiuni.

Acestea sunt frecventele folosite de kinetoterapeuți și ortopezi. În plus, compozitorii de muzică de film folosesc aceste frecvențe pentru a genera emoții.

„Torsul pisicii folosește același circuit din creier, prin hipocamp și amigdală, o structura direct legată de declanșarea fricii. Ascultarea acestui zgomot jos produce serotonina, hormonul fericirii, implicat și în calitatea somnului” , susține Jean Yves Gachet, un veterinar care susține terapia prin tors.

Mai mult, se pare că torsul pisicii ajută și la eliberarea de oxitocină în creier. Oxitocina este denumită şi hormonul dragostei şi al ataşamentului, toate manifestarile de tandreţe, mângâierile, îmbrăţişările, vorbele afectuoase determină creşterea cantităţii acest hormon, care are un efect vindecător nesperat asupra trupului.

Citește și: Ce rasă de pisică să alegi în funcție de personalitatea ta

Studiile pe pisici și stăpânii lor au mai arătat şi că:

Proprietarii de pisicii sunt mai puţin predispuşi la depresie.

Proprietarii pisicilor au un nivel mai scăzut al colesterolului şi trigliceridelor.

Cei care au suferit un atac de cord trăiesc mai mult dacă au în casă o pisică.

Mângâierea pisicii, terapie în barurile din Japonia

În Japonia, s-au înființat ceea ce se cheamă ”cat-bar” sau, mai pe românește, baruri cu pisici, care au un succes nebun. Acolo, japonezii se duc pentru a bea un pahar și a mângâia pisicile, care îi eliberează de stres.
Din rațiuni de igienă, în multe dintre locuințele de închiriat din Japonia, animalele sunt interzise. Astfel, în aceste baruri oamenii vin că să aibă parte de tandrețea unei pisici, despre care cred că are efecte benefice.

Citește și: Pleci în vacanță și pisica rămâne singură acasă? Ce trebuie să faci înainte

Surse: medicalnewstoday.com, descopera.ro, psychologies.co.uk

Recomandari