Vine vacanță și trebuie să lași pisica singură acasă? Iată câteva lucruri de care să ții cont înainte să pleci, pentru ca pisicii tale să-i fie bine
Atunci când ai un animal de companie și trebuie să pleci de acasă pentru mai multe zile, știi că trebuie să găsești pe cineva în grija căruia să lași animalul. Dacă ai o pisică, trebuie să te asiguri că nu o lași mai mult de un week-end singură acasă. Altfel, vei avea parte de surprize neplăcute. Chiar dacă pisicile nu sunt așa dependente de noi precum sunt câinii, asta nu înseamnă că ele nu au nevoie de socializare.
Specialiștii spun că ar fi bine să nu schimbăm mediul pisicii atunci când suntem plecați de acasă pentru mai multe zile. Este indicat să îi punem la dispoziție mai multe litiere, apă și mâncare. Bineînțeles că ideal ar fi să vină cineva la ea în fiecare zi, să îi schimbe apa și să îi curețe litiera.
În schimb, dacă pleci de acasă pentru mai multe zile, trebuie să iei în calcul varianta unui petsitter. De asemenea, poți duce pisica acasă la un prieten sau membru al familiei. Asigură-te că pisica e obișnuită cu persoana la care va sta pentru a se adapta ușor.
Cât timp poate sta o pisică singură acasă?
Pentru a răspunde la această întrebare trebuie să ții cont de mai mulți factori, printre care: personalitatea pisicii tale, vârsta, mediul în care locuiește, dar și starea generală de sănătate. O pisică cu probleme de sănătate sau care urmează un tratament medicamentos nu poate fi lăsată singură mai mult de câteva ore.
Daca ne referim strict la varsta si la o stare de sanatate buna, pisicile pot ramane singure aproximativ:
Pisici mai mici de 4 luni: 2-4 ore
Pisici între 4-5 luni: 5 ore
Pisici de 6 luni: 8 ore
Pisici mai mari de 6 luni (pisici adulte, sănătoase): 24-48 ore
Ce trebuie să faci când pleci de acasă și pisica rămâne singură?
Iată câteva sfaturi utile:
-Nu lăsa geamurile rabatate, chiar daca sunt securizate cu plase. Pisica poate încerca să iasă afară și să rămână blocată.
-Nu lăsa cabluri și fire la îndemâna lor. În joacă, pisica se poate prinde în ele și rămâne blocată sau poate chiar să se sufoce. La fel se poate întâmpla și în cazul pungilor de plastic.
-Închide apa, gazul și curentul electric. Atunci când vine cineva să îi schimbe apa și mâncarea, le poate da drumul, apoi le poate închide din nou.
-Verifică dacă plantele pe care le ai în casă sunt sau nu otrăvitoare pentru micile feline în caz de ingerare. Plante precum Aloe Vera, begonie, cactus, crin, crăciuniță, crizantemă, dracena, ficus, gladiole, zambile și altele sunt otrăvitoare.
Citește și :
Îngrijire pisici: 6 semne că pisica ta este bolnavă și trebuie să mergi la veterinar
Cele mai frecvente boli la pisici. La ce simptome să fii atent
Cum influențează animalele de companie dezvoltarea copiilor
Sursă foto: pexels.com
Cum influențează animalele de companie dezvoltarea copiilor...