Femeile vor mereu să arate cât mai bine și atunci recurg la trucuri precum schimbarea culorii părului. Iată cum poți face acest lucru, fără să ai nevoie de vopsea!
Sfecla pentru păr roșcat
Taie bucatele si fierbe o sfecla de dimensiune medie, apoi lasa apa la racit. Fiertura contine pigmenti, asa ca o poti folosi pentru colorarea parului. Clateste-te pe par cu aceasta apa si las-o sa actioneze timp de 15-20 de minute. Clateste apoi parul cu otet si usuca-te.
Daca parul are o nuanta naturala mai deschisa, culoarea obtinuta va fi mai intensa inca de la prima vopsire. Daca ai parul mai inchis la culoare, repeta procedeul pana ce obtii nuanta dorita.
Coji de ceapă și scoarță de stejar pentru păr castaniu deschis
Tot ce trebuie sa faci este sa pui intr-o oala o jumatate de cana de ceapa curatata si putina scoarta de stejar maruntita, dupa care sa torni in vas un litru de apa si sa o aduci la punctul de fierbere. Odata ce da in clocot, fierbe apa la foc mic timp de aproximativ o ora, dupa care ia vasul de pe foc si lasa-l la racit. Umezeste-ti bine parul cu fiertura obtinuta si las-o sa actioneze timp de aproximativ 45 de minute. Spala-te apoi pe cap si clateste parul cu otet.
Ai o placă de întins părul acasă? Nu-ți imaginezi ce utilizare i-ai putea da!
Coaja verde de nucă pentru păr castaniu
In primul rand, curata de coaja 15-20 nuci (invelisul verde). Taie apoi coaja in bucatele si piseaza-le. Toarna peste ele apa clocotita si amesteca bine cu o lingura pana ce obtii un preparat omogen. Folosind o perie pentru vopsit, aplica amestecul pe par si lasa-l sa actioneze timp de aproximativ 15-20 de minute. Spala-te apoi pe cap si la final clateste-te cu otet. Otetul ajuta la fixarea pigmentului pe firele de par.
Mușețel pentru păr blond auriu
Toarna si fierbe 500 de ml de apa intr-un vas emailat, apoi adauga la apa 100 de grame de flori de musetel uscate. Strecoara apoi lichidul, asteapta sa se raceasca, dupa care aplica-l pe par. Dupa vopsire, spala-te pe cap si nu uita sa te clatesti cu otet.