Antena Căutare

Cum poți folosi pictura murală în amenajarea casei

Procesul amenajării casei este unul complex, care te poate conduce în situații de impas, din care numai imaginația te poate salva. Stilurile decorative din ultimii ani nu mai țin cont de regulile tradiționale ale design-ului interior, ele împingând limitele din ce în ce mai departe. Prin încorporarea unor idei neconvenționale într-un spațiu menit locuirii, poți reuși să creezi senzația de căldură primitoare a unui adevărat cămin.

Procesul amenajării casei este unul complex, care te poate conduce în situații de impas, din care numai imaginația te poate salva. Stilurile decorative din ultimii ani nu mai țin cont de regulile tradiționale ale design-ului interior, ele împingând limitele din ce în ce mai departe. Prin încorporarea unor idei neconvenționale într-un spațiu menit locuirii, poți reuși să creezi senzația de căldură primitoare a unui adevărat cămin.

Pereții casei tale nu sunt doar niște simple suprafețe care delimitează încăperi - e momentul să-ți schimbi perspectiva! Aceștia pot deveni pânza pe care imaginația ta să își exprime visele, iar avantajele unei picturi murale nu sunt doar artistice. Prin exercitarea simțului tău practic vei putea să maschezi anumite zone problematice, să deschizi câmpul vizual prin mărirea spațiului, sau să îți oferi o zonă intimă și personală, în care stresul cotidian pur și simplu nu își găsește locul.

Desene pentru mascarea imperfecțiunilor pereților

Atunci când pe suprafața pereților apar semne vizibile, nu e nevoie să treci imediat la zugrăvit. Acesta poate fi un proiect costisitor și care necesită timp și efort. În schimb, o crăpătură apărută în stratul de vopsea lavabilă albă poate fi rezolvată cu ușurință, dacă o transformi într-o ramură de copac înflorită. Tot ce trebuie să faci este să pictezi de-a lungul ei frunze și flori înmugurite, care vor da un aer proaspăt și boem încăperii. Iar prin adăugarea altor rămurele, întregul perete va prinde viață și va deveni un punct de focus artistic. Ai mutat mobila prin cameră și ai observat că în spatele canapelei s-a format o linie de culoare închisă, care nu vrea să se curețe, oricât ai încerca să o îndepărtezi? Nu e nicio problemă! Trasează alte câteva linii și vei obține o bucată de foaie de caiet, pe care poți nota un citat important pentru tine. Încadrează-l într-un chenar asimetric, care să imite ruptura unei foi, iar astfel peretele plictisitor se va transforma într-un memento al unei idei care trezește emoții, prin puterea cuvintelor.

Pictura murală pentru echilibrarea proporțiilor unui spațiu

Iată cum poți folosi pictura murală în avantajul tău, într-o încăpere de dimensiuni mici, dreptunghiulară. Pe pereții lungimii pictează folosind culori închise, pentru a sublinia spațial dimensiunea lor. Pe lățimile camerei utilizează accente de galben pe un fond alb, pentru a păcăli ochiul că întregul perete este o sursă de lumină, ceea ce îi va oferi iluzia de spațiu mărit.

Într-un living spațios, însă, ai opțiunea creării unui ungher intim și confortabil, dacă pictezi două ferestre ce se întâlnesc în colțul pereților. Prin acestea poți admira un peisaj maritim sau muntos, în funcție de preferințele tale. Indiferent de opțiune, nu uita de cerul albastru, care îți va transmite o stare de liniște și relaxare. Iar dacă adaugi un fotoliu și o masă pe care să îți așezi cărțile preferate, vei obține un spațiu al tău, în care te poți refugia pentru câteva momente de deconectare de la grijile de zi cu zi.

Pictura pereților pentru completarea stilului de amenajare

Ținând cont de stilul tău de amenajare, poți crea un perete-manifest, care să accentueze design-ul întregii încăperi. Bineînțeles, pictura murală nu trebuie să reprezinte doar peisaje naturale, sau să aibă un înțeles clar. Un desen abstract, care la prima vedere pare a fi făcut la întâmplare, poate ascunde o semnificație personală, ca de exemplu less is more (“mai puțin înseamnă mai mult”). Pentru o amenajare minimalistă, care susține un stil de viață simplu, fără obiecte inutile și supraîncărcare de orice fel, poate fi reprezentat de trei linii groase verticale, de culoare neagră, ce se întind de la podea până la tavan.

De ce ai nevoie pentru pictura pe pereți?

Nu e nevoie să apelezi la un specialist pentru a obține o pictură murală de excepție în interiorul casei tale. Detaliul personal pe care efortul depus de tine îl aduce unui desen realizat cu propriile tale mâini nu poate fi reprodus de nimeni altcineva. Așa că ai încredere în abilitatea ta de a crea, folosindu-ți propria imaginație și ustensile de calitate. Ai nevoie doar de câteva lucruri și poți începe:

Trei pensule de diferite dimensiuni (una mare pentru culoarea de fond, una medie pentru realizarea elementelor picturii și una mică pentru detalii);

Vopsea în diferite culori (clasică pentru culori de fond, acrilică pentru elemente și detalii);

O paletă pentru vopsea;

Un verniș (spray sau lichid) care să protejeze pictura în timp.

Pictura murală este una dintre cele mai originale căi de a insufla viață într-un zid plictisitor. Este, de asemenea, una dintre cele mai ieftine și mai neobișnuite moduri de a-i oferi casei tale o atingere personală, fie că îți dorești să reîmprospătezi o încăpere, să accentuezi design-ul întregii case sau pur și simplu să ascunzi o imperfecțiune. Iar acum că ai văzut cât de ușor este să faci oricare din aceste lucruri, e momentul să îți lași imaginația să zburde!

De ce să ținem cont când amenajăm camera copilului: idei și sfaturi utile... Plante de apartament otrăvitoare. La ce flori toxice să fii atent...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x