Dezinfectarea hainelor într-un mod regulat este esențială pentru o viață sănătoasă și pentru a fi protejați împotriva bacteriilor și a altor microorganisme care pot fi dăunătoare pentru organism.
Prin dezinfectarea hainelor se elimină atât murdăria, transpirația și posibilii germeni. Există perioade în care bolile se transmit mult mai ușor din cauza temperaturilor, iar curățarea riguroasă a hainelor este o metodă preventivă sigură pentru a te feri de eventualele probleme.
Citește și: Parchetul laminat, o reală provocare pentru gospodine. Ce trucuri sunt eficiente pentru o curățare corectă
Totuși, spălarea hainelor la 90 de grade Celsius nu garantează o dezinfectare completă pentru că există anumite bacterii și virusuri care sunt rezistente la temperaturi ridicate sau care se pot ascunde în anumite tipuri de materiale textile.
Iată prin ce alte modalități poți dezinfecta hainele cu succes.
Metodele eficiente prin care poți dezinfecta hainele
În prezent, există o mulțime de variante prin care hainele pot fi dezinfectate eficient, iar printre cele mai cunoscute sunt următoarele:
- Utilizarea unor produse cu proprietăți dezinfectante
Produsele special concepute pentru dezinfectarea rufelor se pot adăuga chiar în mașina de spălat sau în apa de clătire a acestora.
- Folosirea unor soluții de dezinfectare
Soluțiile de dezinfectare făcute chiar de tine sunt foarte eficiente. Poți amesteca apă și un dezinfectant pe care îl ai deja acasă, precum ar fi clorul diluat sau alcoolul izopropilic, iar rezultatul să fie unul uimitor.
- Expunerea la soare
Lumina Soarelui poate contribui la procesul de dezinfectare a hainelor. Este bine să lași hainele la uscat în aer liber direct în lumina solară. Nu uita totuși să verifici eticheta hainelor și să respecți indicațiile în funcție de material și de recomandările fiecărui producător.
Citește și: Ingredientul banal care înlocuiește înălbitorul de rufe din comerț. Efectul este unul uimitor!
- Utilizarea oțetului
Oțetul alb este un dezinfectant natural care are puterea de a elimina bacteriile și virusurile din materialele textile. Poți folosi jumătate de cană de oțet în apa pentru clătire a hainelor pentru dezinfectare, dar și pentru menținerea culorilor.
- Utilizarea unor uleiuri esențiale naturale
Uleiurile esențiale organice au puterea de a distruge agenții patogeni, având proprietăți antibacteriene, antifungice și antiseptice. Este important să alegi întotdeauna uleiuri esențiale 100% naturale și să ai grijă la cantități pentru că acestea pot deveni periculoase atât pentru tine, cât și pentru animalele de companie. Printre cele mai eficiente astfel de produse se regăsesc uleiul de arbore de ceai, uleiul de cimbru și uleiul de lavandă.
- Utilizarea unui uscător de haine
Uscătorul de rufe nu doar că te ajută să treci peste această procedură mult mai ușor și mai rapid, ci are și un rol esențial în dezinfectarea și igienizarea țesăturilor.
- Călcarea hainelor imediat după spălare
Deși oamenii tind să calce hainele fix înainte de a le purta, este bine ca rufele să fie călcate inclusiv și imediat după ce au fost spălate și uscate. Expunerea țesăturilor la aerul cald pe care îl emană fierul de călcat este esențială pentru uciderea agenților patogeni. Este important ca tu să calci fiecare articol vestimentar din garderobă pentru a te asigura că stai departe de microbi și bacterii.
Trandafirii au nevoie de îngrijire în luna martie! Ce se pune la rădăcină pentru flori frumoase și bogate... Ce să faci pentru ca orhideea ta să reziste exact ca la florărie. Secretul pentru a înflori de mai multe ori pe an...