În caz că te regăsești în a doua situație, știm că lucrurile pot părea complicate. Cu toate acestea, privește partea bună: ai libertate totală pentru a-ți amenaja casa exact așa cum îți dorești.
Dacă nu știi cu ce să începi, iată care sunt primele piese de mobilier în care ar fi bine să investești (după ce achiziționezi aparatele electrocasnice mari, precum frigiderul, aragazul și mașina de spălat):
1. Canapeaua din living
Specialiștii spun că amenajarea casei ar trebui să înceapă cu cele mai mari piese de mobilier. Astfel, le vei putea vedea integrate în spațiul pentru care au fost planificate și vei putea adapta restul designului din acel punct.
De exemplu, dacă visezi la o canapea mare pentru living, cu extensie pentru picioare și taburete incluse, investește în ea și așaz-o în sufragerie.
De aici, vei putea să-ți dai seama exact ce fel de măsuță pentru cafea trebuie să cumperi, ce lampă se potrivește în context și ce tablouri dorești să agăți deasupra canapelei.
În plus, canapeaua este spațiul în care toată familia se adună seară de seară. O puteți folosi imediat după ce vă mutați, iar dacă este extensibilă, poate juca și rol de pat, până când salteaua comandată ajunge la destinație.
2. Masa din bucătărie
Un alt element esențial pe care ar trebui să îl cumperi la început este masa de bucătărie. Aceasta este folosită de cel puțin două ori pe zi, atât pentru servirea mesei, cât și pentru prepararea mâncării.
Așa că merită să-ți iei masa de bucătărie imediat ce te muți în noul apartament. Optează pentru un produs de calitate, din lemn dur sau alte materiale rezistente. Tot în acest moment poți achiziționa și scaunele potrivite.
3. Patul din dormitor
La fel de important este și patul din dormitor, locul în care urmează să dormi în următorii ani, minimum opt ore în fiecare zi.
Nu neglija acest aspect și investește într-un cadru de pat de calitate, suficient de mare pentru a dormi complet întins, confortabil, fără ca mâinile și picioarele să depășească salteaua. Poți cumpăra un pat de la Vivre, unde vei găsi o mulțime de modele elegante.
În materie de design, poți alege orice: pat cu tăblie sau fără, pat tip baldachin sau, de ce nu, un pat foarte înalt. Indiferent de model, investește într-o saltea de calitate și nu cumpăra niciodată produsul înainte de a-l testa.
Mergi în magazine și așază-te pe mai multe saltele, pentru a-ți face o idee și pentru a înțelege ce textură, ce grosime și ce nivel de fermitate ți se potrivește. Dacă tot ești la acest pas, poți cumpăra și o protecție pentru saltea – este o decizie înțeleaptă pe termen lung.
4. Dulapuri și alte spații pentru depozitare
Când te muți într-o locuință nouă, procesul de împachetare și despachetare poate fi destul de dificil. De aceea, unul dintre primele aspecte de care trebuie să te ocupi este spațiul pentru depozitare.
Cumpără un dulap încăpător pentru dormitor, calculat astfel încât să ocupe cât mai puțin spațiu, și să fie, în același timp, cât mai util. Investește și în câteva cutii de depozitare sau piese suplimentare de mobilier, precum corpurile cu uși sau sertare.
5. Biroul
Fie că lucrezi de acasă regulat sau ocazional, ai copii de vârstă școlară sau urmează să ai, un birou reprezintă o achiziție excelentă într-o casă nouă.
Cei mici își vor putea face temele cu ușurință, într-un spațiu intim și confortabil, tu îți vei putea rezolva task-urile în liniște, iar toată lumea va fi fericită.
Acestea fiind spuse, dacă ai început să faci lista de cumpărături pentru noua casă, ia în considerare piesele de mobilier de mai sus și mută-le în topul priorităților!
Cum să îți redecorezi locuința cu bani puțini. Un pont: mizează pe prietenii tăi cu abilități practice...