14 ani - varsta medie la care tinerii incep sa se invete cu "obiceiurile rele"

Cercetatorii Universitatii din Tara Bascilor au realizat un studiu pe 2000 de tineri intre 13 si 26 de ani, in care au dorit sa afle de la ce varsta acestia incep sa fie interesati de "obiceiurile rele" (baut, sedentarism, mancat mult, sex neprotejat, etc).

Astfel, majoritatea au declarat ca de la 14 ani au inceput sa constientizeze ceva mai mult aceste obiceiuri, iar cei intre 18 si 26 de ani au recunoscut ca le practica in mod frecvent.

Cel mai uzitat astfel de obicei a fost declarat mancatul fara limite sau fara constientizarea a ceea ce se mananca, urmat de consumul ridicat de alcool, sedentarism si riscurile de transmitere a bolilor sexuale.

16 ani a fost declarata varsta cea mai periculoasa - momentul in care multi tineri aleg mai degraba stilul de viata riscant decat cel "in banca lui".

In final s-a constatat ca tinerii care au un stil de viata mai linistit, fara a face abuz de obiceiurile "negative" ajung sa aiba un respect de sine mult mai intens, o parere mai buna despre propriul trup si mai putini factori psihologici care pot declansa la maturitate actiuni distrugatoare.

foto: europa.eu

Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal. Cum a fost gândit parcursul jucătorului 456
Regizorul serialului Squid Game a vorbit despre personajul principal interpretat de actorul Lee...
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021. Taurii sunt nemulțumiți de relația actuală. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 17 octombrie 2021 spune că Taurii sunt nemulțumiți de ceva timp de...
Parteneri
Trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021. Când se dă ceasul cu o oră înapoi
Ca în fiecare an până acum, românii sunt obișnuiți ca primăvara și toamna să facă schimbări în program. E vorba despre schimbarea orei. Acum, în octombrie 2021, în ultimul weekend din lună ceasul trebuie dat cu o oră înapoi. Când se face trecerea la ora de iarnă în octombrie 2021.
Catine.ro
Ultimele știri