Live acum
Prime Time 20:30Film: Jaf in stil italian

26 de ani - varsta minima recomandata pentru insuratoare

Exista o varsta minima optima pentru barbati de a-si intemeia o familie, adica de a se insura? Exista, spun cercetatorii. Exista mai multi factori sociali care induc fericirea in casatorie? Exista, afirma aceiasi oameni.

Decizia de a te insura trebuie cantarita bine, fiindca iti poate modifica abrupt sensul vietii. S-au facut mai multe studii, la nivel demografic, la nivel de stil de viata, la nivel de valori sociale, la nivel de personalitate.

Si s-au constatat mai multe trasaturi definitorii pentru ideea de casatorie:

1. Varsta optima minima pentru un barbat de a se insura este de 26 de ani. Cele mai mari sanse de a se casatori fericit le au cuplurile care se apropie de 30 de ani, au situatie materiala buna si studii cel putin medii.

2. Contrar credintei populare, locuitul impreuna timp de mai multi ani, inainte de casatorie, NU constituie un avantaj.

3. Compromisul este ingredientul principal al unei relatii sanatoase de lunga durata.

4. 65% dintre absolventii de facultate au casatorii fericite, in vreme ce dor 45% dintre absolventii de liceu se lauda cu acelasi lucru.

5. O persoana matura care a fost inca din copilarie genul de om atasat de prieteni va avea mult mai multe sanse sa gaseasca in partenerul de mariaj tot o persoana cu un stil asemenator, iar relatia lor va fi mai solida decat in cazul persoanelor cu un stil de viata in care lipsa de atasament in relatie se face simtita des.

6. 87% dintre persoanele casatorite participante la un studiu au afirmat ca mariajul este un parteneriat de lunga durata - ca motiv principal, 59% ca mariajul este legat de ideea de copii si 31% de ideea de stabilitate financiara.

7. 80% dintre barbatii divortati participanti la un studiu au indicat ca motiv principal pentru despartire disparitia sentimentului de apropiere fata de partener.

8. Daca ai o personalitate care vede mai degraba lucrurile bune si luminoase din viata si nu se impiedica de mici amanunte atunci sansele de a avea un mariaj fericit cresc.

9. In peste 80% dintre cuplurile in care barbatul nu e dispus sa cedeze putere si este autoritar sunt sanse sporite de divort.

10. In 85% dintre cuplurile casatorite partenerii NU isi impart egal atributiunile legate de grija casei, iar barbatii cred ca ceea ce fac ei este mult mai important si mai greu de facut.

Foto: spring.org.uk

Recomandari