Iata cateva retete rapide care te vor ajuta sa pregatesti masa festiva de Craciun in doar cateva ore!
1. APERITIV: Bruchete cu somon
Ingrediente:
- somon fume;
- paine feliata (patrata);
- unt;
- lamaie;
- piper rosu.
Mod de preparare:
1. Feliile de paine se prajesc si se taie patratele (in 4).
2. Se ung cu unt peste care asezam feliute de somon fume si feliute subtiri de lamaie.
3. Piperam cu piper rosu si servim.
2. FEL PRINCIPAL: Pui intreg la cuptor cu cartofi si ciuperci
Ingrediente:
- un pui intreg;
- cartofi taiati cubulete;
- 1 kg de ciuperci;
- sare, piper, boia, cimbru, busuioc;
- ulei.
Mod de preparare:
1. Se spala bine puiul si se aseaza intr-o tava. Langa el puneti cartofii taiati cubulete si ciupercile intregi curatate de coaja.
2. Se toarna cateva linguri de ulei peste pui si legume, apoi se adauga condimentele.
3. Se baga la cuptor si se lasa pana puiul s-a rumenit. In timpul coacerii se mai adaga putina apa peste legume.
3. DESERT: Prajitura cu stafide, nuca si nes
Ingrediente:
- 2 cani faina;
- 1 cana zahar;
- 2 lingurite praf scortisoara;
- 8 oua;
- 1 praf de copt;
- 100 ml apa minerala;
- 50 g nuci macinate;
- 1 ceascuta ulei;
- 5 lingurite nes;
- 100 g stafide;
- esenta rom.
Mod de preparare:
1. Se bat ouale impreuna cu zaharul, scortisoara si nesul. Apoi se adauga uleiul.
2. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga amestecului.
3. Aluatul se adauga intr-o tava tapetata cu ulei si faina, si se presara deasupra nucile si stafidele.
4. Se baga in cuptorul preincalzit si se coace pana se rumeneste.
Citeste si Good Food!
FOTO: blogs.kqed.org
Jucariile pentru copii contin compusi cancerigeni!... Desert delicios: Prajitura Victoria...