Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30Chefi la cutite

7 lucruri pe care nu ar trebui sa le cumperi noi

Daca nu ai un buget foarte generos si chiar daca ai, conteaza la un moment dat daca iti cumperi lucruri noi sau la mana a doua. Pe timp de criza conteaza foarte mult sa ai cash in buzunar. Iata cateva lucruri pe care nu e bine sa le cumperi niciodata noi:

Masinile

In secunda doi in care te urci la volanul unei masini noi, valoarea ei scade cu 11% si continua sa se deprecieze cu 15 pana la 20% intre primul si al cincilea an.

Cel mai bine este sa optezi pentru un automobil folosit. De exemplu, unei masini de 25.000 de euro ii scade valoarea la 16.000 dupa numai trei ani.

Hainele de designer

Fashionistele inraite stiu ca nu este bine sa iti cumperi haine din ultimele colectii ale designerilor. Gaseste brandul care te reprezinta – dar daca nu iti poti permite sa platesti preturile exorbitante ar fi bine sa astepti finalul sezonului ori sa le cumperi de la persoane care s-au plictisit de ele.

Bijuteriile

Desi pot avea valoare sentimentala, se depreciaza cu 10% din valoarea initiala in primul an. Ceasurile sunt mai valoroase, lor scazandu-le valoarea cu numai 5% pe an.

Echipamentul de vacanta

De la barci la rulote si jet-ski-uri, trebuie sa acorzi mare atentie acestor lucruri. Valoarea unei barci scade cu pana la 50% in primii cinci ani.

Echipamentul sport

Sa faci sport este foarte bine, insa poti face acest lucru pe bani mai putini. De exemplu o bicicleta nou-nouta poate sari de o mie de euro pe cand una second te poate costa doar jumatate din suma initiala.

Cartile,dvd-urile si jocurile video

Piata online, de la la Amazon pana la eBay este plina de lucruri la mana a doua. Nu are sens sa le cumperi noi si sa dai o gramada de bani daca exista la niste preturi mult mai mici.

O carte de 30 de dolari poate fi cumparata la mai putin de 10.

Instrumentele muzicale

Copilul tau isi doreste sa cante la un instrument? Astazi la unul, peste o luna la altul... si ai obosit sa tot blochezi banii? Cumpara-i un instrument second. Te costa mai putin si il poti vinde mai repede daca micutului nu-i mai place.

Recomandari