Restaurante de anvergura propun meniuri din toate tarile balcanice,
„Conceptul de bucatarie balcanica reprezinta, dupa mine, portii generoase, care pastreaza savorile specifice fiecarei tari din regiune" La Balkan Bistro
ulgaria inseamna legume proaspete. Grecia: ulei de masline. Turcia: mirodeni
„Dupa o vacanta in Bulgaria, Grecia sau Turcia, romanul se intoarce acasa si cauta sa regaseasca ceva din gustul acelor zile tihnite. Eu le-am pregatit o surpriza: am luat preparatele traditionale ale Balcanilor si le-am pus cateva accente orientale. Asa a iesit «carnea de vita capama» careia eu i-am adaugat scortisoara si cardamon, asa a aparut fileul de biban cu raki ori rulada romaneasca de pui cu busuioc, feta si oregano. Fiecare preparat pastreaza 70%-80% din savoarea originala, dar e imbogatit cu gusturi noi".
Jurnalul National Doi americani s-au mutat in Singapore doar pentru ca fiica lor sa invete chineza... Indienii dau mai multi bani pe educatia copiilor decat pe mancare...