Căutare Live

Calendar ortodox 2 august 2019. Zi de post, ce sfânt cintim astăzi

Calendar ortodox 2 august 2019. Sfantul Stefan este cinstit anual pe data de 27 decembrie, insa credinciosii ii mai dedica si ziua de 2 august pentru aducerea moasetlor Sfantului Arhidiacon Stefan.

Calendar ortodox 2 august 2019. Sfântul Ștefan este cinstit anual pe data de 27 decembrie, însă credincioșii îi mai dedică și ziua de 2 august pentru aducerea moașetlor Sfântului Arhidiacon Ștefan.

Moaștele Sfântului Ștefan au fost îngropate de către Gamaliel, în satul Cafargamala, de lângă Ierusalim. După sute de ani, Gamaliel s-a înfățișat de trei ori în vis lui Lucian, preotul din Cafargamala.

Marcat de visul avut, Lucian a mers să i-a binecuvântare pentru dezgroparea osemintelor Sfântului Ștefa. Potrivirt scrierilor creștine: Moaștele Sfântului Mucenic și Arhidiacon Ștefan au fost mutate cu procesiune în Șion și înmormântate într-o biserică ridicată de boierul Alexandru. Când acest boier a murit, i s-a făcut un sicriu de chiparos asemenea cu cel al sfântului și a fost îngropat lângă mormântul Sfântului Ștefan. Iuliana, soția boierului Alexandru, dorind să ia trupul bărbatului ei și să-l ducă în țara să, la Constantinopol, fiind cuprinsă de pronia dumnezeiască a lăsat sicriul soțului, și vărsând multe lacrimi, a luat raclă sfântului. Raclă a fost așezată de împăratul Constantin în palatul împărătesc.

Citește și: Postul Adormirii Maicii Domnului 2019. Cele mai importante reguli pentru a ține un post corect

Calendar ortodox 2 august 2019. Tot în această zi se mai face pomenirea:

-Aflării moaștelor Sfinților Mucenici Maxim, Dada și Chintilian;
-Sfințirii Bisericii Sfântului Apostol și Evanghelist Ioan;
-Sfântului Mucenic Focă;
-Binecredinciosului împărat Justinian cel Mare.

Rugăiunea Sfântului Ștefan, făcătorul de minuni

Sfinte Ștefan, tu ești primul care ai pecetluit cu sângele tău mărturia pe care ai dat-o despre Iisus Hristos; ești primul născut pentru cer din numărul imens al celor care îl urmează pe Mielul jertfit, Iisus Hristos.
Tu ai primit demnitatea de a-i sluji pe primii creștini în calitate de diacon și ai împlinit cu strălucire misiunea încredințată de apostoli, încât nimeni nu putea rezistă duhului care vorbea prin ține. Chiar și în martiriu te-ai asemănat cu Regele martirilor-Isus Cristos-rugându-te pentru prigonitorii tăi.
Că dovadă că rugăciunea ta a fost ascultată, Saul, care păzea hainele celor care te omorau cu pietre, s-a convertit și a devenit apostolul popoarelor păgâne.
Cât de slab sunt eu în credința! Mă cuprinde rușinea și teamă, când oamenii din jurul meu constată că sunt creștin, sau văd că mă străduiesc să duc o viață conformă cu învățătura Sfintei Evanghelii și a Bisericii.
O, sfinte Ștefane întărește-mă, în credința: s-o păstrez cu demnitate, s-o apăr cu tărie și s-o fac cunoscută și altora prin exemplul vieții mele, chiar cu prețul oricăror sacrificii.

Sângele tău să fie că un germen din care să crească, pentru mine și pentru toți creștinii, încrederea în cuvintele Mântuitorului nostru Iisus Hristos: „Ce-i folosește omului de-ar câștiga lumea întreagă, dar apoi și-ar pierde sufletul?“; sau: „Nu va temeți de cei care ucid trupul, ci de acela care poate să piardă și sufletul și trupul în gheenă".
Dacă nu sunt chemat la demnitatea de a fi martir, ajută-mă să-l urmez pe Mântuitorul răstignit pe calea vieții simple, că să mă bucur la sfârșit în ceată aleșilor săi. Amin. Sfinte Ștefan, roagă-te pentru noi!

Citește și: Postul Adormirii Maicii Domnului 2019. Rugăciune la începutul postului și paraclis

Meteo București 2 august. Vremea pe ore: atmosferă de vară, cu temperaturi foarte ridicate... Ce trebuie să știi atunci când organizezi o nuntă pe plajă...
Parteneri
Cum să faci compost acasă. Sfaturi utile pentru utilizarea resturilor menajere
Dacă una din rezoluțiile tale pentru anul 2022 este să protejezi mai mult mediul, atunci îți venim în ajutor cu un ghid pentru a putea realiza compost la tine acasă. Compostul este un îngrășământ natural care se obține prin fermentarea resturilor de origine vegetală, dar și animală. El ajută la hrănirea și regenerarea solului.
Catine.ro
Ultimele știri